TeemuTorssonen

Isänmaallinen henkilö on myös luonnon- ja eläinsuojelija

  • Kolin kansallismaisemaa luonnehditaan isänmaan kasvoiksi. Siellä suomalainen voi olla kasvokkain isänmaansa kanssa.
    Kolin kansallismaisemaa luonnehditaan isänmaan kasvoiksi. Siellä suomalainen voi olla kasvokkain isänmaansa kanssa.

Mielestäni isänmaallisuudella on kolme tasoa. Yksi näistä tasoista on henkilön suhde ja suhtautuminen kotimaansa luontoon. Henkilö joka ei välitä ja/tai ei halua suojella kotimaansa luontoa, niin hänen isänmaallisuutensa jää auttamatta vajaavaiseksi. Tässä yhteydessä luonnonsuojeluun liitän myös eläinten suojelun, eli sen että vältetään aiheuttamasta turhaa kärsimystä eläimille.

Yksilön suhde kotimaansa luontoon on siinäkin mielessä erityislaatuinen, että se on paljon pysyvämpi kuin muut isänmaallisuuden tasot, kuten esimerkiksi kulttuuri. Suomalaisen kulttuurin esiintymisalue voi muuttua monikulttuuriseksi samalla kun yhteiskunta muuttuu monikulttuuriseksi. Suomalainen luonto ei samalla tavalla voi muuttua moniluontoiseksi. Ellei sitten keinotekoisesti pyritä luomaan tänne aavikkoa, savanneja tai sademetsää. Näin isänmaaalliselle henkilölle Suomen luonto edustaa pysyvyyttä ja alati olevaa yhteyttä. Ainakin niillä ihmisillä joiden verenperintö on kytköksissä tähän Pohjolan maahan.

Suomen luonto on isänmaallisen henkilön liittolainen. Suomen luonto edustaa pysyvyyttä. Luonto ei-abstraktina asiana on olemassa ajattelivatpa ihmiset siitä mitä halusivat. Ihmiset voivat kieltää luonnon olemassaolon ja/tai kuvitella elävänsä olemuksellisella tasolla elämäänsä niin että heillä ei ole luontoyhteyttä. Kuitenkin tästä huolimatta luonto on ja ihmiset ovat siihen yhteydessä.

Kun isänmaallinen henkilö suojelee luontoa, kotimaansa maaperää ja sillä eläviä eläinlajeja, niin hän suojelee jotain sellaista pysyvää mihin hänellä on ainutlaatuinen yhteys. Isänmaallisella suomalaisella on sellainen yhteys oman maansa luontoon mitä ei voi olla muulla kuin suomalaisella. Mikäli henkilö ei suojele oman maansa luontoa ja eläimiä, hän ei vaali yhteyttään siihen eikä suojele tai vaali omaa historiaansa, perintöään ja tulevaisuuttaan. Tämän vuoksi näen että on hyvin tärkeää, jopa välttämätöntä että isänmaallinen henkilö on myös luonnon- ja eläinsuojelija.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pysyvyys turmeltiin Meraojelmalla, kun avosuotkin ojitettiin, hillasuot tuhottiin ja pohjavedenpinta laski, myöskin metsiemme monimuotoisuus on muuttunut istusvoittoisiksi männiköiksi.

Ja vielä ennakkosensuuri sananvapaudelle.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Kyllä lakkoja vielä löytyy soilta ja myös monimuotoisuutta. Toki tietysti soiden ojitus ja metsätalous ovat omanlaisia uhkatekijöitä, mutta siksi tarvitaankin luonnonsuojelua. Ihmisiä tarvitaan myös puhumaan eläinten puolesta, niin ettei eläimille tule turhaa kärsimystä ihmisten vuoksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kertoisit miltä ojitetulta suolta vielä kahdenvuoden jälkeenkin ojituksestä, minä en tiedä kyllä yhtään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuplan poisto, kiitos ennakosensuurin poistostasi.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Eipä mitään, oli raksit eri kohdissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toimituksen poiminnat