TeemuTorssonen

Mamuille verorahoilla tila jossa on 120m² omakotitalo ja 2000m² tontti

Aiemmin on uutisoitu kuinka turvapaikanhakijoita on majoitettu vastaanottopaikoiksi muutettuihin kylpylöihin ja hotelleihin. Nämä uutiset ovat herättäneet kysymyksen reiluudesta. Milloin ahdingossa olevia suomalaisia on majoitettu kylpylähotelliin? On kerrottu että kylpylä- ja hotelliratkaisut ovat vain väliaikaisia. Odottaako siis oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia kova arki kylpylöiden ulkopuolella?

Keski-Suomessa Hankasalmen kunta aikoo sijoittaa lähitulevaisuudessa maahanmuuttajia. Asia on huomenna esillä valtuustossa ja on varsin todennäköistä että kunnanhallituksen hyväksymä kunnanjohtajan esitys menee läpi. Esitystä on myös vastustettu hallituksessa ja näin tapahtunee myös huomennakin valtuustossa.

Osa oleskeluluvan saaneista maahanmuuttajista sijoitetaan Hankasalmen kirkonkylälle. Maahanmuuttajaperhe on tarkoitus sijoittaa kunnan omistamaan 120m²:n juuri remontoituun omakotitaloon, jossa on n. 2000m² tontti talousrakennuksella. Yliampuvaako? Onko tämä reilua suhteessa kantasuomalaisiin? Millaisen viestin tämä antaa maahanmuuttajille?

Usealla suomalaisella on haaveena oma koti nimenomaan omakotitalon muodossa. Usea ajattelee myös että sellaisen saa kun työskentelee tarpeeksi ahkerasti. Omakotitalo tontteineen mihin maahanmuuttajaperhettä kaavaillaan asumaan on Hankasalmen kunnan omistuksessa ja myyntikohteena. Kunnan vuokrattavana kohteena en sitä löytänyt. Asian ollessa näin esim. suomalaisperheellä ei ole ollut mahdollisuutta muuttaa ko. omakotitaloon vuokralaisena. Miksi suomalaiset ovat asetettu eri arvoiseen asemaan verrattuna maahanmuuttajiin? Kunnanhallitukselle annettussa esityksessä kirjoitetaan maahanmuuttajien laadukkaasta sijoittamisesta. Tämä näyttää toteutuvan.

Omakotitalon sauna on viime vuonna uudelleen paneloitu, lauteet ja kiuas uusittu. Ainakin maahanmuuttajat voivat tutustua hyvissä puitteissa suomalaiseen kulttuuriin saunakulttuurin kautta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Saunakin uudelleen paneloitu ja kiuas uusittu. Eikö näille tulijoille olisi vanhakin välttänyt?! Kyllä ymmärrän kateutesi määrän, mutta epäilen ettet saa paljoa kateuskavereita. On siellä Keski-Suomessa fiksujakin.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Maahanmuuttoon liittyvässä keskustelussa kriittisyys ei aina tarkoita pelkoa, kateutta yms. vaikka näitä usein esille nostetaankin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Montako asunnotonta löytyy Hankasalmelta? Pitäisikö jokaisella Hankasalmisella olla omakotitalo 2000 neliön tontilla, ennen kuin kuntaan voisi sijoittaa pakolaisia?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Mielestäni maahanmuuttajien sijoittamisessa kuntiin on hyvä pitää mielessä kohtuullisuus, reiluus ja vähintäänkin tasa-arvoisuus suhteessa kantaväestöön. On hyvä myös muistaa se, että meillä suomalaisilla on oikeus turvallisuuteen ja oman maamme tapaiseen elämään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hankasalmi saa positiivistä kuuluisuutta joka edistää matkailua kuntaan, jotenkinhan asia on päätösehdotuksessa täytynyt perustella ja varmaan valmistelijakin on mainittu..

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hankasalmen väestö on vähentynyt 5-vuodessa lähes 500-sadalla. Perusuomalaiset vastustavat pakolaisperheen sijoittamista kunnan omistamaan vaatimattomaan omakotitaloon. Samaista omakotitaloa kunta on yrittänyt myydä menestyksettä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #31

Kunta on kaupustellut, ei yrittänyt myydä korkeimman tarjouksen perusteella, jolloin olisi käynyt kaupaksi aivan varmasti, tyypillistä talostelua kepukunnassa, jotta vältyttäisiin alaskirjauksilta.

Jorma Lehmonen

Kyllä jokaisen oman maan kansalaisen etu on ensisijainen. Elikkä kaikille ensin 120m2 omakotitalo ja mieluummin isolla tontilla katsellaan sitten jos varoja jää voidaanko näitä elintasosellaisia elätellä verovaroin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kuinka monta natiiviperhettä oli tuota asuntoa hakenut?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Kuten tekstissä kirjoitin, en sitä yleisessä haussa löytänyt, eli se ei ilmeisesti ole vuokrakohde ollenkaan. Kunta kyllä sitä piti myytävänä.(edit. kirjoitusvir.)

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Annatko linkin tuohon kohteeseen, niin voin antaa vinkin asiasta vaikka jollekin persuystävälleni?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #10

Sinähän kirjoittelen aivan potaskaa! Kiinteistö on myytävänä, eikä sitä ole tarjottu sinun vihaamisillesi "mamuille".
Miksi et tee tarjousta myytävästä kiinteistöstä, jottei sitä myydä epäsopiville ostajille? Kerätkää vaikka persujen kimppakööri.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #13

Luehan se esitys mihin on linkki kirjoituksessani ennen kuin meuhkaat. Ja joo en vihaa maahanmuuttajia vaan kirjoituseni tarkoitus on nostaa esille kysymyksiä kohtuullisuudesta ja reiluudesta liittyen maahanmuuttajien sijoittamiseen. Joo, voitkin vinkata keistä voimme köörin kerätä kun sinulla on niitä persuystäviä...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #15

Kuka täällä meuhkaa? Sinä olet numero uno tässä asiassa. Lue edes oma aloituksesi jossa tämän elämää suuremman ongelman joka persuja kaihertaa tuot esille.
Ongelmasi on siinä, että alunperin kirjoitit aivan eri asiasta mistä Hankasalmen kunta ilmoitti.
Mutta saadaan tuollainkin henkeä nostatettua ja intoa puhkuttua. Menee kyllä ohi maalin, mutta parempi on sentään kun muistaa vaikertaa.

Ari Pajukoski Vastaus kommenttiin #13

Nyt ei Reijo ole oikein ymmärtänänyt lukemaansa. Kun omakotitalo on aiemmin ollut myynnissä eikä sitä ole edes asetettu vuokralle saati annettu sosiaalitoimen käyttöön vähävaraisille asunnoksi, niin nyt se Teemun kirjoituksen mukaan on kunnassa päätetty antaa mamujen käyttöön. Tuo ilmoitus on nimenomaan se vanha tilanne ennen uusinta päätöstä.

Juuri tästä Teemu Torssonen kirjoitti, eli mamuille laitetaan suoraan asunnoksi myynnissä oleva omakotitalo, mutta suomalaisille asunnon tarvitseville ei ole annettu. Varmasti tuollakin on joku suomalainen vähävarainen perhe, joka asuu kunnan pienessä kerrostalo- tai rivitaloasunnossa asumis- ja toimeentulotuella. Nämä mamut tuskin maksavat itse vuokraansa saati ostavat taloa, mikä on ollut alunperin kunnan tavoite.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #26

Kyllä, tosiaan tänään valtuusto päättä kuntapaikoista ja alustavasti ko. tilaa omakotitaloineen on kaavailtu maahanmuuttajien asumiskohteeksi mikäli kuntapaikkoja päätetään tarjota. Kohde ei ole yleisenä vuokrakohteena, koska se on myytävä kohde. Näin esim. suomalaisperhe joka hakee asuntoa Hankasalmelta ei ole tietoinen kohteesta perustuen yleisiin tietoihin vuokrakohteista. Maahanmuuttajat ilmeisesti nähdään erityisryhmänä, kuten vanhukset, vaikka mielestäni oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien pitäisi olla samalla viivalla muiden asunnonhakijoiden kanssa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hankasalmen kunta tekee sen, minkä pääministeri Juha Sipilä ( kesk.) lupasi ja raukkamaisesti perui.

Toivottavasti Hankasalmen kunnan koko väki saa kutsun vuoden 2016 itsenäisyyspäiväjuhliin ja pääministeri Sipilä ymmärtää keksiä jonkin tekosyyn olla saapumatta paikalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hankasami kepuvetoisena kuntana hyvittää Sipilän liisimiset.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Erittäin mielenkiintoista, mutta ei Hankasalmen huomisessa kokouksessa esitetä että tuohon mainittuun asuntoon ketään sijoitettaisi, kyseinen talo vain mainitaan yhtenä mahdollisena paikana muiden kunnan tyhjillään olevia asuntojen joukossa.
Tulevaisuus näyttää onko ketään mamua edes Hankaslmelle tulossa.

Asunnottomia ei tunnu Hankasalmella olevan koska näyttää siltä että kunnalla on paljon tyhjiä asuntoja tyhjillään ja kuluja kuntaan tuomassa.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Valtuusto tosiaan huomenna asiasta päättää, todnäk. esitystä puoltavasti. Esityksestä: " Kirkonkylällä vapaata asuntokantaa on vähemmän. Kunnan omistama Hilkantien omakotitalo on kooltaan 125 m² (4 mh, K, OH,S), joka sopisi yhdelle suuremmalle perheelle (esimerkiksi vanhemmat ja 4-6 lasta). "

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Saksa kohta 1-0 Ukrainaa. Taidan keskittyä tuohon peliin.

Mutta mikä se ongelma on? Eikö talo mene kaupaksi? Persulogiikalla on ilmeisesti parempi, että sen annettaisiin lahota autiotalona.
Sat sapienti.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tosiaan päättää kuntapaikkojen tarjoamisesta, ei asunnon käytöstä. Ja tuo kuntapaikkojen tarjoamien liittyy ihan täysin siihen että silloin kunta saa valtiolta ns. ylimääräistä rahaa jos turvapaikan saanut muuttaa Hankasalmelle. Liiteissä löytyy näemmä vielä laskelmat.
Itse ainakin puoltaisin tuon päätöksen tekemistä jos olisin Hankasalmelainen, toinen vaihtoehtohan on että mahdollisien turvapaikan saaneiden muuton jälkeen kaikki maksetaan kunnan omista verotuloista.

On aika mielenkiintoista, että tässä tuntuu eniten kiinnostavan asia josta ei edes päätöksiä tehdä.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #25

Tilaa on esityksen mukaisesti kaavailtu asumiskohteeksi - kuten yllä kommentissa tulee esille. Näin asunnon käyttöön vaikuttaa kunnan päätös kuntapaikoista, ellei kunta muuta ennakkokaavailujaan. Joten näin nämä kaksi asiaa ovat toisiinsa liittyviä ja näin kiinnostuksen kohteena.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #29

Kunnalla tyhjiä asuntoja, kukaan ei mene vuokralle eikä kukaan osta. Kuntaan on mahdollisesti tulossa turvapaikan saaneita, jolloin tarve ja ylijäämä kohtaava ja mukailee vielä perussuomalaisten omaa linjaa turvapaikan saaneiden sijoitelussa.

Tottakai valmista kunnan tyhjillään olevaa rakennuskantaa kaavaillaan asutettavaksi, ei kai kukaan kunnanpäättäjä ole niin hölmö että menisi niitä vaihtoehtoisesti rakentamaan tai ostamaan.
#typo

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Saako tälläisestä ärsyyntyä ja tulla "kateelliseksi"?? Vai onko sekin rasismia?... Ei mitään järkeä tälläisessä toiminnassa! Alkaa ottamaan pannuun tämän maan hyysäys! Antaisi mielummin jollekin yksinhuoltajalle tai vastaavalle joka tekisi oikeasti töitä ja silti eläisi kädestä suuhun. Ja sitten sen Suomlaisen asunto niille maahanmuuttajille!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Miksi et osta tuota taloa ja toimi sitten esitykseksesi mukaisesti? Ai ei oo hynää, siitä voit sitten syyttää...niin ketä ajattelet syyttää?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kuka on sanonut että mie tuon tahtoisin ostaa? Tahtoisin mielummin antaa tuon Suomalaiselle perheelle jolla on muutenkin vaikeaa..

Tosin katsotaan nyt annetaanko tuo kenelle vai eikö kenellekkään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Miksi mieluummin etsisit ensin Suomalaisen perheen? Miksi sitä ei voisi antaa sotaa paenneelle perheelle? Onko mielestäsi kansalaisuus ainoa kriteeri, jolla apua pitäisi jakaa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #20

Suomalaiset ensin! Tällä mennään.. Ja ne sodasta tulleet voisivat muuttaa sitten siihen asuntoon, josta tämä Suomalais perhe muutti pois.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #24

Ymmärräthän kuitenkin, että suomalaiset ensin -ajattelu johtaa siihen, että ketään muuta ei voi auttaa. Ei ole käytännöllisesti mahdollista saavuttaa tilaa, jossa kaikkien suomalaisten ongelmat on ratkaistu. Antaisitko mieluummin kodin siis vaikka suomalaiselle väkivaltaiselle alkoholistille kuin ulkomaalaiselle rauhalliselle ja työteliäälle perheelle?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #27

Mielenkiintoinen ajatus.. Itsekin mietin tuota kun kirjoitin edellistä kommenttia.. Enkä saanut päätetyttä, mutta eiköhän Hankasalmella löydy parempiakin ihmisiä, kuin alkoholisteja joille tuo antaa.. Tosin jos tuon antaisi alkoholistille, ja samalla kunta yrittäisi parantaa tämän ihmisen alkoholismista, niin sitten antaisin alkoholistille. (siinä asunnossa voisi olla vaikka ehtona että pitäisi yrittää parantua)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #32

Eli, kenelle tahansa muulle kunhan ei sotapakolaisia auteta? Saako kysyä, että mihin tällainen henkilökohtainen ideologia oikein perustuu? Sinun on siis aidosti vaikea miettiä, että voiko sotaa paenneita ihmisiä auttaa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #34

Suomalaiset ensin sen jälkeen muut.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #35

Ideologiasi tarkoittaa käytännössä siis sitä, että sotapakolaisia ei saa auttaa. Suomalaisten ongelmia on mahdotonta ratkaista kokonaisuudessaan, sillä esim. väkivaltainen alkoholisti luo niitä jatkuvasti. Ja kun suomalaisten ongelmia ei pystytä ratkaisemaan niin ketään muuta ei ideologiasi mukaan saa auttaa.

Saako kysyä, että mitä kautta olet omaksunut noin epäkäytännöllisen ideologian?

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #36

Minusta kuulosti lähinnä siltä että suomalaisia tulisi auttaa ensisijaisesti. Ei se poissulje muiden auttamista vähemmissä määrin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Yritinkin tässä nyt kuulostella, että missä se raja menee. Milloin on suomalaista autettu tarpeeksi, jotta voidaan auttaa muitakin? On pölhöpopulismia toistella vain, että ensin pitää auttaa suomalaisia. Se ei ratkaise mitään kansamme ongelmia.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #42

Kysy niin vastataan, ei tarvitse heti nostaa pakasta jotain korttia. Omasta mielestäni se raja menee siinä, että minkä koemme inhimillisenä kohteluna. Siis suomalaisia kohtaan. Sitten, jos Oy Suomi Ab tekee voittoa, niin siitä voitosta voisi osan pistää sivuun hyväntekeväisyyteen (esim. maahanmuutto) ja suurimman osan lisävoiton varmistamiseen. Se olisi kestävää kehitystä jolla varmistettaisiin tuleva auttaminen ja sen määrän kasvu. Se olisi mielestäni fiksua. Nykyinen velaksi eläminen ja elintason heikentäminen on mielestäni järjetöntä. Tämä on siis minun mielipiteeni.

Toivottavasti kelpasi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #43

Tämäkään ei nyt vastaa oikein mihinkään käytännön kysymykseen. Eli sinun mielipiteesi on, että aina kun Suomella ei ole budjetissa ylijäämää niin yhtään maahanmuuttajaa ei saa erityisesti auttaa? Ei tämäkään nyt kovin käytännölliseltä kuulosta tai anna minkäänlaista vinkkiä siihen miten blogin ongelma tulisi ratkaista.

Saako Pasi sinun mielestäsi kunta antaa sotapakolaisille antaa asuntoja asuttavaksi jos Suomessa on kodittomia tai ihmisiä joilla on asunnontarve? Ja jos kunnassa on kunnassa on suomalaisia ja pakolaisia, joilla on asunnontarve niin asunto tulisi aina antaa - ilman minkäänlaista erillistä harkintaa - suomalaiselle?

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #44

Ensimmäiseen kappaleeseen, kyllä. Kaikki muu on järjetöntä velaksi elämistä. Tarkoitan tällä siis maahan tulevia, ei jo oleskeluluvan saaneita. Vähän joustoa tietysti, ettei tule hurjia vaihteluita, mutta kunhan lukema vuosien mittaan vastaa sopivaa prosenttia voitoista, niin juuri näin.

En sotapakolaisten juttuun ota kantaa, siitä on täällä keskustelua jo ihan riittämiin, enkä ole asiaan tarpeeksi perehtynyt.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #45

Et siis osaa kommentoida sotapakolaisten auttamista, kummallista. No, joka tapauksessa, kummalle sinä antaisit asunnon? Väkivaltaiselle suomalaiselle alkoholistille vai työteliäälle sotaa paenneelle perheelle. Ja jos tämä kysymys tuntuu karrikoidulta niin sen pointti oli vain täsmentää aikasempien kommenttien ehdottomuutta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #42

Tässä esimerkissä kun kyse oli tuosta asunnosta.. niin mieluummin antaisin tuon asunnon yksinhuoltajalle jolla on pienempi /huonompi asunto ja pakolainen sit siihen suomalaisen vanhaan.
Tai sitten sille humalaiselle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #46

Antaisitko sen siis mieluummin väkivaltaiselle alkoholistille kuin sotapakolaisperheelle? Harkinnassasi siis kansalaisuus on ehdoton etusijan kriteeri? Nyt emme tarvitse mitään yksinhuoltaja esimerkkejä, koska haluan vain tietää kuinka ehdoton sinulle tuo kansalaisuus on kriteerinä. Meneekö se siis aina kaiken muun edelle?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #48

Joo annetaan sitte sille humalaiselle.. ja sen humalaisen entinen kämppä niille pakolaisille.. jos on koditon niin sitten pakolaiset jää ilman...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #49

Hienoa, sinussahan on kunnallispoliitikon ainesta. Suomi nousuun!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Onko mielestäsi kansalaisuus ainoa kriteeri, jolla apua pitäisi jakaa?"

Ei tietenkään, Suomen pitäisi jakaa sosiaaliturvaa myös Brasilian katulapsille samoilla edellytyksillä kuin suomalaisille. Kyllä meillä rahaa on kysykää vaikka pääministeriltä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Aika karmea murju keskellä korpea kyseessä. Parempihan tuo on käyttää johonkin kuin olla käyttämättä. Kovin moni ei täällä taida ymmärtää, ettei ne mamut sitä kiinteistöä omaksi saa vaan ne sijoitetaan sinne väliaikaisesti asustelemaan. Muutenkin jos Hankasalmi näin haluaa tehdä, niin ei sen pitäisi pahemmin kutkuttaa kuin Hankasalmelaisten takapuolta ja jos Hankasalmelaiset eivät halua moista tehtävän, niin kannattaa ehkä muistaa äänestää toisin seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mä tunsin kerran perheen joka tuotiin sodan jaloista. Oli lasta (aikuisia) ja vanhempaa. Juu iso perhe oli. Yhdeltä puuttui jalat jne.
Nyt kysyn:

Kuinka monta raajaa pitää puuttua per 100 neliötä, jotta näitä saisi jakaa? Noin niiku' PS:n mielestä?

Henry

Jyrki Paldán

Eiköhän ihan kenellä vain ole mahdollisuus mennä asumaan vuokralle omakotitaloon keskelle ei-mitään. PK-seudun lähiöyksiön hinnalta saat heittämällä 150-neliöisen omakotitalon keskeltä ei-mitään ihan milloin vain haluat.

Suomalaiset kyllä unelmoivat omakotitaloasumisesta vielä melko suurissakin määrin, mutta siihen yleensä liittyy sellaisia pieniä vaatimuksia kuin tontin ja talon omistaminen, sekä miellyttävä ja kätevä sijainti. Tekstin esittämässä maahanmuuttajatapauksessa kumpikaan ei täyty. Täytyy sanoa että ei käy lainkaan kateeksi, enkä näe asiassa mitään väärää. Eikä tuo millään tavoin sulje pois kotimaisten kodittomien auttamista, etenkään kun niitä ei noilla muuttotappiokunnilla kovin hirveästi ole.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Eräs kysymys kirjoituksessani oli, että millaisen viestin tämä antaa maahantulijoille? Onko se viesti sellainen että täällä Suomessa riittää että tulette maisemiin, niin saatte talon yms. kivaa itsellenne? Mielestäni viestin olisi oltava sellainen, että täällä olette turvassa mutta tämä on Suomi omana kulttuurialueenaan ja ettei materiaalinen menestys tule taikaseinästä. Kohtuullisuus voi edistää kotouttamista ja karsii pois elintasopakolaisuutta, jolloin varoja jää enemmän niiden auttamiseen jotka ovat oikeasti hädässä. Usein nämä henkilöt ovat vielä konfliktialueella sinne jääneenä ja sinne apua toivovana.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eniten minua v--uttaa pullamössösukupolven edustajat, jotka luulevat nähneensä köyhyyttä ja kurjuutta. Ehkä ovat, mutta todellista hätää eivät osaa kuvitella edes olevan olemassakaan.

Henry

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Tänään Hankasalmen kunnanvaltuusto päätti sen puolesta että kuntapaikkoja tarjotaan.

Toimituksen poiminnat