TeemuTorssonen

Merkityksetön enemmistö muslimeista

  • Merkityksetön enemmistö muslimeista

Kun islamistiterroristit tekevät iskun tai hyökkäyksen, usein tuodaan esille että tämä ei ole islam ja että vain pieni vähemmistö muslimeista kannattaa väkivaltaa ja terroria. Tähän liittyy myös se, että tulee nähdä kokonaisuus ja että pieni vähemmistö ei voi määrittää koko joukkoa.

Maailmasssa on yli 1.5 miljardia muslimia (HS 2015). Maailman muslimeista osa ottaa islamin uskon kirjoitukset kirjaimellisesti ja osa muslimeista näkee että Jihad tulee julistaa vääräuskoisia kohtaan. Muslimeista osa myös kannattaa terroristijärjestö Islamilaista valtiota(ISIS).

Esim. Euroopan muslimeista 75% prosenttia on sitä mieltä että islamin kirjoitukset tulee ottaa kirjaimellisesti ja 27% ranskalaisnuorista suhteutuu positiivisesti terroristijärjestö Islamilaiseen valtioon (Berlin Social Science Center 2013 ). Osa muslimeista siis hyväksyy väkivallan ja terrorin uskonnonsa varjolla ja/tai sen edistämiseksi. Mutta tämä on vain vähemmistö, enemmistö muslimeista ei kannata terrorismia ja väkivaltaa toisella tavalla ajattelevia kohtaan. Mutta onko sillä merkitystä?

Neuvostoliitto, Stalinin hallinto. Ennen Stalinin aikaa, Venäjällä oli noussut valtaan bolŠevikit, jotka olivat vähemmistö. Stalinin aikana arvion mukaan menehtyi 20 – 30 miljoonaa ihmistä. Vaikka tämän kehityskulun oli laittanut alulle pieni vähemmistö.

Kiina, Mao Zeodongin aika. Kommunistiset vallankumoukselliset voittivat kansallismielisen Kuomintangin vuoteen 1949 mennessä ja nousivat valtaan. Maon aikana yli 50 miljoonaa sai surmansa. Vallankumousprosessin alkuvaiheessa kommunistit olivat vähemmistönä.

Kambodža ja Pol Pot. Maanalainen kommunistijärjestö johti kapinaa Kambodžassa. Vähemmistönä olleiden kommunistien valtaan nouseminen johti yli miljoonan ihmisen kuolemaan.

Saksa 1900-luku, Adolf Hitler. Eurooppalaisessa kulttuuriympäristössä varmaan yleisin esimerkki siitä, että meidän pitää olla tarkkana ettei jokin historian tapahtuma toistuisi. Vähemmistönä olleiden kansallissosialistien nousu valtaan johti lähes 30 miljoonan ihmisen kuolemaan.

Kaikissa näissä esille tulleissa historian esimerkeissä terroria ja kuolemaa kylvivät vähemmistöt tai vähemmistönä olleet tahot. Enemmistöllä ei ollut merkitystä. Kun terroria ja toisten tappamista kannattavat tahot ovat enemmistönä, on jo liian myöhäistä. Laskenta on Euroopan kohdalla liittyen islamisaation alkanut. On aika tunnistaa ja todeta selvät merkit, että olemme toistamassa historian virheitä. Jos 1.5 miljardista muslimista vain 2% prosenttia kannattaisi terroria ja väkivaltaa toisin ajattelevia kohtaan, se on jo 30 miljoonan kokoinen vähemmistö. Paljon isompi vähemmistö kuin kansallissosialisteja oli 1900-luvun alussa ennen Hitlerin aikaa.

Kuten kirjoituksen alussa tuli esille 27% ranskalaisnuorista kannattaa terroristijärjestö Islamilaista valtiota. Kannattajina tuskin ovat Pierre ja Renĕ, vaan maahanmuuttaja/maahanmuuttajataustaiset nuoret. Enemmistö, merkityksetön sellainen, ei kannata terroria ja väkivaltaa. Einsteinin sanoin: ” Maailma on vaarallinen paikka elää, ei siksi että on pahoja ihmisiä, vaan sen vuoksi etteivät toiset ihmiset tee mitään”.

Mikäli enemmistö haluaa olla merkityksellinen, sen tulee aktiivisesti edesauttaa inhimillisyyttä, sivistystä ja kehitystä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

scholars of islam condemn terrorism

Jostain syystä vain valtamediamme ei tätä kerro.

Eikä valtamediamme kerro tätäkään:

USA loi pitkälti itse nykyisen terrorismin

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Juurikin näin, enemmistöllä ei ole merkitystä jos vähemmistö päättää linjasta...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kommunisteillakin oli se valveutuneiden ydinjoukko, joka vei idean läpi.

Tämä lienee yleinen ilmiö poliittisissa ja sosiaalisissa muutoksissa. Suuri enemmistö on massaa, jota valveutuneet vähemmistöt manipuloivat

(vrt. Massojen kapina (La rebelion de las masas), espanjalaisen filosofin José Ortega y Gassetin kirja vuodelta 1930. Teoksen on suomentanut Sinikka Kallio-Visapää Otavalle vuonna 1952. Lähde: Wikipedia).

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta tämä Massojen kapina. Jäin vähän miettimään, että mitähän oli tämä kommunistien valveutuneisuun, siis niin kuin tämän kaiken yleisesti tiedossa olevan kommunistisen ideologian lisäksi...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kommunistit määrittelivät tämän "valveutuneisuuden" itse. Jälkipolvet tietävät, että he olivat ihmiskunnalle vaarallisia haihattelijoita.

Toimituksen poiminnat