TeemuTorssonen

Sisäministeri Risikko ja kadonneiden maahantulijoiden metsästys

  • Kuva: GatoDesing
    Kuva: GatoDesing

 

Sisäministeri Paula Risikon mukaan viranomaisilta on hukassa yli 4000 laitonta maassaolijaa. Näiden henkilöiden joukossa voi olla kovan luokan terroristeja, rikollisia yms. henkilöitä jotka muodostavat turvallisuusuhkan Suomen sisäiselle turvallisuudelle. Miksi tällaisen tilanteen on annettua tapahtua? Miksi kielteisen päätöksen saaneita tai laittomasti maassa muuten oleilevia ei ole otettu säilöön silloin kun siihen on ollut mahdollisuus?

 

Risikko ilmaisi huolensa kuinka laiton maassaoleilu voi olla erittäin vaikeaa elämää. Laiton maassaolija voi ajautua rikoskierteeseen ja tähän liittyy vakavia turvallisuusuhkia laittomalle maahanmuuttajalle. Melkoista huolenpitoa sisäministeriltä laittomia maahanmuuttajia kohtaan, jotka voivat esim. varastella, ryöstää ja pahoinpidellä suomalaisia, koska ovat ”ajautuneet” rikoskierteeseen. Kyllähän tällaisista ”uhreista” täytyy huolta kantaa, sillä elintasosurffailu, turvapaikkahakujärjestelmän hyväksikäyttöyritys, laiton maassaoleilu ja rikosten tehtailu on rankkaa elämää. Ehkä tällainen maahanmuuttaja ja hänen kierrättäminen turvapaikkakoneiston läpi, palauttaminen ja Suomesta etsiminen vie auttamismahdollisuuden sellaiselta henkilöltä joka oikeasti on avun tarpeessa.

 

Mielestäni sisäministerin tärkeimpiä huolenaiheita tulisi olla Suomen sisäisen turvallisuuden tila. Turvapaikanhakujärjestelmään tulee sisältää elementtejä, jotka varmistavat sen ettei laittomia maassaolijoiden laumoja pääse syntymään. Päättäjien ei tule odottaa lukuisia suomalaisuhreja, jotka syntyvät näiden laittomien maassaolijoiden rikosten kautta.

 

Järjestelmää tulee muokata mahdollisimman nopeasti niin, että avun saavat ne jotka sitä tarvitsevat ja ettei suomalaisten turvallisuus vaarannu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hallituksella on ilmeisesti muuta, ja toki tärkeämpää puuhasteltavaa. Mitähän Soini mahtaa olla mieltä näistä maahanjääneistä ? Sipilän näkemystä en tiedä, mutta suhtautumisensa avoimiin oviin ja tulijoihin tuli jo syksyllä 2015 koko maailmalle selväksi.

Voihan muuten olla, että tuo 4.000 ei edes riitä. Kukapa tietää, paljonko väkeä lappaa koko ajan Ruotsista Suomeen ? Siellä kun on jo viime vuoden puoleltla aloitettu maahantulleiden palauttamainen tiukentuneen lain myötä.

Toimituksen poiminnat