TeemuTorssonen

Palauttaminen vai tilapäinen oleskelulupa? - vastaus oppositiopuheenjohtajille

Ville Niinistö, Li Andersson, Anna-Maija Henriksson sekä Antti Rinne pyrkivät saamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saanneille väliaikaisen oleskeluluvan. Näin paperittomien tai muiden maahamme tulleiden henkilöiden ei tarvitsisi palata takaisin kielteisen turvapaikkapäätöksen saamisen jälkeen. Näiden puheenjohtajien ehdotus on täysin absurdi eikä se kestä lainkaan filosofista tarkastelua. Perustelen asiaa seuraavanlaisesti:

1) Yksikään esityksen laatijoista ei pysty menemään takuuseen siitä, keitä nämä maahansaapujat ovat, mistä he ovat tulleet, tai että onko heillä perusteita jäädä Suomeen. Tämä on Maahanmuuttoviraston työtä ja luultavasti esityksen tekijöille ei ole parempaa kompetenssia asian suhteen kuin Maahanmuuttovirastolla.

2) Mikäli Maahanmuuttovirasto osaa työnsä, niin turvapaikanhakijoiden (tässä vaiheessa kielteisen päätöksen saaneiden) tilanne ei ole ihmisoikeuksia loukkaava. Se mikä loukkaa suomalaisia, on Suomen valtion käsittämätön kyvyttömyys hoitaa tilannetta oikein ja kuntoon.

3) Niinistön, Anderssonin, Henrikssonin sekä Rinteen pyrkimys väliaikaisen oleskeluluvan suhteen on täysin kestämätöntä. Ei henkilölle joka on saanut kielteisen päätöksen tule antaa väliaikaista oleskelulupaa vain koska hän ei suostunut itse lähtemään maasta. Ei omasta kansastaan huolta pitävä valtio näin voi toimia. Tämä olisi sama kuin joku tulisi kotiisi ja koska hän ei suostu itse lähtemään sieltä pois, niin sinun pitää majoittaa hänet.

4) Esityksen laatijat mainitsevat, että kotimaassaan heitä voi odottaa sota, vankila, kuolema tai muulla tavoin turvaton tulevaisuus. Että näin voi tapahtua, ei voi aiheuttaa tilannetta jossa henkilöä kohdellaan kuin näin tulisi tapahtumaan.Ymmärtävätkö he kuinka paljon tällaisia voi joutua vainotuksi - henkilöitä on? Kuka auttaa tulevaisuudessa niitä jotka ovat varmasti vainottuja, kun Suomi on hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan ja monikulttuurisuusideologian vuoksi sisäisesti kappaleiksi revitty yhteiskunta?

5) On suorastaan törkeää esittää, että Suomi ei toimi ihmisoikeuksien puolesta, mikäli se ei anna näille ihmisille väliaikaista oleskelulupaa, koska he eivät itse suostu poistumaan maasta. Suomi on useilla mittareilla yksi maailman avosydämisimmistä valtioista ja auttanut lukuisia turvaa etsiviä ihmisiä sekä käsitellyt kaikkien muidenkin hakemuksia.

6) Lisäksi globaalista vastuullisuudesta huolissaan olevien ihmisten tulisi ymmärtää, että tämän mittakaavan pakolaisuus- ja tai siirtolaisuusvirrat ovat täysin kestämätön ilmiö niin sosiaalisesti, kulttuurillisesti, ympäristöllisesti kuin taloudellisestikin. Kysymys kuuluukin, minkä ihmeen takia järkevät ihmiset ovat täysin voimattomia tämänkaltaisen ilmiön edessä?

7) Jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä ei saada nytkään pois, niin kuinka hankalaa heidät on kotiuttaa sen jälkeen kun lievityksiä tehdään koko ajan enemmissä määrin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Kysymys kuuluukin, minkä ihmeen takia järkevät ihmiset ovat täysin voimattomia tämänkaltaisen ilmiön edessä?

Sitä samaa voisi kysyä SOS-hallitukselta. Mikä mättää ettei pakolaisongelmaan löydy ratkaisua?
Jos pakolaisaalto rysähti perus-kepu-kok syliin -15 ja vielä -17 ei olla turvapaikkahakemuksia saatu käsiteltyä ,ketkä voi jäädä ja ketkä saa kielteisen päätöksen.

Oikeusministerihän on PS joten lailliset esteet palauttamiselle on tiedossa. Samoin EU tehdyt sopimukset .

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto
Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

"Ryhdikkyyttä" ei ole vain viety asianmukaisesti päätökseen...

Jaakko Häkkinen

Ongelman syynä onkin se, että järjestelmää väärinkäytetään surutta.
Nykyinen "sopimus" on täysin yksipuolinen, jos otamme vastaan ihmisiä joista emme voi koskaan päästä eroon. Sille on tultava loppu.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232977-turva...

Toimituksen poiminnat