TeemuTorssonen

2000-luvun etnomasokismi siirtolaisuuden mahdollistajana

  • kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät välttämättä ole etnomasokisteja.(Kollaasikuva, kuvat Annamaszka ja TJ Maposhere
    kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät välttämättä ole etnomasokisteja.(Kollaasikuva, kuvat Annamaszka ja TJ Maposhere

 

Etnomasokismi on käsite, joka tarkoittaa henkilön vihaa ja antipatiaa omaa kulttuurillista ja etnistä viitekehystä kohtaan. Etnomasokismi on itse asiassa erittäin rasistinen konsepti, sillä kohteena on usein kokonainen kulttuuri tai kansa.

On erittäin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta hahmottaa niitä juurisyitä, jotka ovat mahdollistaneet vihan ja antipatian syntymisen omaa kulttuuria tai etnisyyttä kohtaan. Mutta sen verran voidaan yleistää, että etnomasokismia ilmenee pääsääntöisesti liberaaleissa, femiininisissä ja yksilökeskeisissä länsimaissa, joissa ihmiset ovat tyypillisesti erkaantuneet luonnosta, nauttivat länsimaista konsumerismia ja teknokeskeisyyttä.

Yleensä etnomasokismista kärsivillä ihmisllä tuntuu olevan pakonomainen tarve ylistää ja aateloida 'toiseutta', samalla kun he vähättelevät oman kulttuurin ja kansakunnan aikaansaannoksia tai sivistystä sekä kehitystä. Tämä silläkin uhalla, että oma kulttuuri olisi monella indikaattorilla ylivoimaisesti edistyksellisempi ja aikaansaavampi kuin vaihtoehtoinen ”parempana” pidetty ja ylistetty kulttuuri. Itse asiassa, juuri tuo oma kehittynyt kulttuuri on mahdollistanut henkilön kehityksen ja kasvun siihen pisteeseen, että hänellä on ylipäänsä varaa kritisoida omaa kulttuurillista kehitysympäristöään, kansakuntaansa ja etnistä taustaansa.

Meidän tulee muistaa, että Suomeen ja Ruotsiin kohdistuva haitallainen kansainvaellus, siirtolaisuus tai maahantunkeutuminen ei olisi ollut mahdollista, mikäli oma kulttuurillinen identiteetti ja kansallismielisyys olisi terveellä pohjalla. Ilman hyvää kansallismielisyyttä, ei myöskään tulevaisuuden haasteisiin pystytä vastaamaan.

Eurooppa polarisoituu kovaa vauhtia ja Suomi on tässä jakaantumisessa keskellä. Baltian maat, Puola tai vaikka Unkari ovat huomattavastikin tarkempia kansallisesta identiteetistään ja siitä kuinka ja millä tavalla antavat kulttuurinsa tulla muokatuksi ulkoa päin. Tilanne on taas toinen esim. Ruotsin ja Suomen kohdalla, jotka ihannoivat länsimaista liberaalia ja ihmisen sekä muut eläimet nielaisevaa hyperprogressiivista yhteiskuntaa, jossa toiseus aateloidaan ja nähdään eksoottisena 'jalona villinä'.

Kansallismielisyys tarvitaan tukevana pohjana sille että kansakunta voi seisoa vakaasti ja valmiina kohtaamaan haasteet mitä maailman myrskyt sille heittävät. Haasteet voivat olla niin fyysisiä, henkisiä kuin moraalisiakin.

Etnomasokistisesti ihannoitua toiseutta ei osata varoa tai nähdä sellaisia uhkana mitä se todellisuudessa on. Tämä voi kostautua kovalla tavalla josta hallitsematon maahanmuutto ja terrorismi omalla maaperällä toimivat esimerkkeinä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Uusi sana? Me olemme jo olleet iät ja ajat, suomalaiset, sekalaista seurakuntaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Etnomasokistisesti ihannoitua toiseutta ei osata varoa tai nähdä sellaisia uhkana mitä se todellisuudessa on."
Ihanteellisesti jo isoäitini isoisä osasi suhtautua toiseuteen toisin kuin perssuomalaiset. Musta tuli geeniperimältäni jo toisenlainen kuin ehkä serkusten tuotokset. Meidän suvussa mentiin rohkeasti muuallekkin riiaamaan kuin lähikylille.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

kylät - lähellä tai kaukana - Suomessa on vähän eri asia kuin toisen maanosan maat ja kulttuurit...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Lähikylä on meidän suvussa tarkoittanut muita mantereitakin. Merenkulkijasukua nääs, purjelaivojen aikaan.

Käyttäjän MarkkuTamminen kuva
Markku Tamminen

Hmmm. Ensiksi täytyisi määritellä se Oikea Suomalaisuus. Tuohikulttuuriko?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kuulemma perussuomalaiset ovat omineet suomalaisuuden määritelmän, ehkä muut eivät sitä osaa määritellä. Ainakin Markku Tamminen on aivan ulalla mitä suomalaisuus tarkoittaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kysy perussuomalaisilta. Itsellänikin olisi vastauksia ja ihmettelen että Tamminen ja Elkama eivät tiedä mitään suomalaisuudesta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No mitä se on? Kalevala tuli kyllä luettua.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kansallinen identtiteetti rakentuu kielen, kulttuurin ja valtion pohjalle. Kieli yhdistää suomalaista heimoa ja on väline kanssakäymisessä, kulttuuri muodostuu kansallisista symboleista, juhlapäivistä ja kirjallisuudesta ja valtio rajojemme itsemääräämisoikeudesta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Etnomasokistisesti ihannoitua toiseutta ei osata varoa tai nähdä sellaisia uhkana mitä se todellisuudessa on.
....

Voisitko mainita nimeltä jonkun etnomasokistin ja linkittää tänne hänen mielipiteitään? Haluaisin tästä sitten päätellä minkälainen uhka tämmöiset kaverit ovat maallemme.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eivätkö yksilökeskeisyys, liberalismi ja feminismi ole nimenomaan länsimaista tai jopa protestanttista kulttuuria par excellence. Juuri nämä arvot ja valitustuksen myötä erottivat meidät tämän päivän lähi- ja kauko-idän diktatuureista ja autoritaatrisista yhteiskunnista, päättivät pimeän keskiajan Euroopassa.

Teemu, jos individualismin, liberalismin ja feminismin kaltaiset suomalaiskansalliset ja länsimaiset arvot eivät kiinnosta, niin loikka Saudi-Arabiaan. Ehkä siellä olet onnellisempi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eivätkö yksilökeskeisyys, liberalismi ja feminismi ole nimenomaan länsimaista tai jopa protestanttista kulttuuria"

Ennen EU:ta myös demokratia laskettiin länteen kuuluvaksi.

Toimituksen poiminnat