TeemuTorssonen

Suomen luonnosta eläimineen huolehtiminen on isänmaallinen velvollisuus

  • Laulujoutsen on kansallislintumme.
    Laulujoutsen on kansallislintumme.

 

Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat yhdistys(KELSU ry) syntyi tänä vuonna. KELSU ry:ssä yhdistyvät niin luonnonsuojelu kuin myös eläinten suojelu kansallismielisessä viitekehyksessä.

Tänään jos milloinkaan on hyvä muistaa että Suomen luonto eläimineen on meidän suomalaisten yhteistä kansallisomaisuutta joka kuuluu meille ja jota pitää vaalia sekä josta täytyy pitää huolta sen arvolle sopivalla tavalla.

Toisten elävien hyvinvoinnin ja turhan kärsimyksen välttäminen ovat osa sivistystä ja kehitystä. Elonkehässä elämänvoima liittää yhteen meidät kaikki elolliset. Tässä kokonaisuudessa kaikilla meillä on oma osamme ja tarkoituksemme. Kenenkään osa tai tarkoitus tässä kokonaisuudessa ei ole kärsiä turhaan.

Tätä kokonaisuutta ja sen osasia meidän tulee myös suojella, auttaa ja säilyttää. Näin me ihmisinä teemme oman osamme elämällä rationaalisesti, empaattisesti ja moraalisesti. Näiden ihmiseen olennaisesti kuuluvien piirteiden kautta itseasiassa lunastamme itse ihmisyyden ja tulemme siksi miksi elämä on meidät tarkoittanut.

Kantakoon Suomen siivet vahvasti ja kauniisti kansakuntaamme eteenpäin kohti sivistyksen, kehityksen sekä vahvemman kansallisvaltion tulevaisuutta.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja 100-vuotisjuhlapäivää Suomi ja suomalaiset! Tämä on meidän päivämme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hauska ristiriita. Puolueena olette lähinnä aina ja kaikkialla vastustaneet ympäristönsuojelua. Nyt onkin kiinnostavaa nähdä, omitteko kepun tavan vastustaa ympäristönsuojelua vakuuttamalla toimivanne ympäristön hyväksi vai onko kyseessä aito luonnonsuojeluhengen herääminen. Jos kyse on jälkimmäisestä, niin onnea matkaan. Jos taas kyse on savuverhosta ja teeskentelystä, niin pelkään teidän lähinnä nolaavan itsenne.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Kyseessä ei ole minkäänlaista ristiriitaa. Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat ry on poliittisesti sitoutumaton järjestö, eli toimimme itsenäisesti. Ei ole kohdetta mihin meidän toimintaa suhteuttaa, että ristiriitaa voisi edes syntyä...

Sinällään on ymmärrettävää, että meillä on jäseniä mm. Perussuomalaisista, koska Perussuomalaiset ovat kansallismielinen puolue. Siinä olet oikeassa että Perussuomalaisilla on paljon parannettavaa luonnonsuojelun ja eläinten suojelun edistämisessä.

Me kelsulaiset olemme ymmärtäneet sen, kuinka olennainen osa isänmaallisuutta ja kansallismielisyyttä on luonnosta eläimineen huolehtiminen. Ymmärrämme myös sen, kuinka eläinten suojelu on osa sivistystä ja kehitystä. Suomi on sivistysvaltio, joten myös eläinten suojelun tulisi olla sen mukainen. Valitettavasti olemme välillä pahastikin jäljessä esim. muita Pohjoismaita.

Voit olla huoleti, kyseessä on aidosti luonnonsuojelun puolella ja eläinten suojelua edistävä yhdistys.

ps. Kiitos onnentoivotuksesta

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Samanlainen tarina se on teidänkin puolueella, mutta vice versa. Olette olevinanne luonnonsuojelijoita mutta aitoa heräämistä ei ole, vaan suurin osa asioista, joihin olette vaikuttaneet, on mennyt saastuttavampaan suuntaan.
Kuten tuulivoima, helsingin kivihiilen vaihto pelletteihin, gmo-vastustus, glyfosaattivastustus ym.
Siis puolustavilla, tiede-henkisiä yksilöitä teilläkin jokunen on.

Että pata kattilaa soimaa.

Ei, en tule äänestää persuja koskaan, tai jos nämä lapsikilpien tuominen politiikkaan ei lopu, niin harkitsen uudestaan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Miten eläimiä/luontoa suojellaan 'kansallismielisesti'?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Tähän vastannee parhaiten nettisivustojemme sisältö: https://kelsu.net/

Eräs lainaus sivuiltamme: " Yhdistyksen tarkoitus on edistää eläinten suojelua ja luonnonsuojelua kansallismielisessä sekä isänmaallisessa hengessä. Lähtökohtanamme on, että kansa ja maa ovat erottamattomat. Kotimaamme kallioperä, järvet ja merenrannat ovat perusta suomalaiselle maalle, josta ovat kasvaneet niin Suomen luonto kuin Suomen kansa. Yhteytemme luontoon on ikiaikainen: se ulottuu tuhansien vuosien päähän, aikaan, jolloin kantasuomalaiset esi-isämme elivät luonnonantimia pyytäen ja lahdella lauloi kuikka.

KELSU näkee tieteelliseen tietoon pohjautuenkin että eläimet ovat tuntevia ja merkittäviä kognitiivisia kykyjä omaavia eläviä joiden hyvinvointi tulee ottaa paremmin huomioon. Ihmiset-eläimet vastakkainasettelu on aikansa elänyttä, vaikka käytämämme kieli tukeekin epätodellista vastakkainasettelua. Kehittynyt eläinsuojelu on myös osa suomalaista sivistysperinettä ja myös laajemmin osa eurooppalaista sivistystä ja kehitystä."

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Sivultanne luettua: "Suomelle ja suomalaisille vieraat kulttuurivaikutteet heikenteävät myös eläinten suojelua ja luonnonsuojelua esim. islamisaation kautta."

Eiköhän tämä ollut tässä.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #7

Meinaatko että Halal-teurastuksen rantautuminen Suomeen ei heikennä eläinsuojelua? Tai että pirstaleinen, epävakaa ja turvaton monikultturinen yhteiskunta pystyisi yhtä hyvin panostamaan luonnon- ja eläinsuojeluun kuin yhtenäinen, vakaa ja turvallinen yhteiskunta?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #8

Ei vaan pyritte leimaamaan maahanmuuttajia ilman asiallista syy-yhteyttä.

Sukupolvi sitten Suomi oli jokseenkin monokulttuurinen maa eikä maahanmuuttoa juuri nähty. Ympäristön tila oli silloin paljon heikompi kuin nykyään.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

" Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat Ry:n arvoihin kuuluvat kansallismielisyys, eläinten näkeminen tuntevina ja tiedostavina elävinä joiden hyvinvointi tulee huomioida ja luonnnon itseisarvoisuus. Suomalaisen kulttuurin ja kansakunnan yhteys suomalaiseen luontoon on todellinen ja yheiskunnallisesti merkittävä tekijä. Kansallismielisyyteen ja isänmaallisuuteen liittyy erottomattomasti luonnon- ja eläinsuojelu. Tätä voi avata jo yhdellä kysymyksellä: kuinka voit olla isänmaallinen ja kansallismielinen jos et välitä yhtään kotimaasi fyysisestä perustasta eläimineen?

Tällainen kansallismielisyys josta luonto eläimineen on suljettu pois, on heppoinen ja ”rakennettu”. Kansallismielisyys jossa luontoarvot ovat mukana, on osaltaan jälleen löydettyä ja tunnustettua kansallismielisyyttä. Ilman luonnon- ja eläinsuojelua kansallismielisyydestä ja isänmaallisuudesta puuttuu erittäin perustavaa laatua oleva elementti."

Toimituksen poiminnat