TeemuTorssonen

Naisten uimavuoro onkin mamuvuoro

  • Kuvassa burkini uima-asu. Uimashortsit ongelma, burkini ei? kuva: Wikimedia Commons: Chemical Heritage Foundation
    Kuvassa burkini uima-asu. Uimashortsit ongelma, burkini ei? kuva: Wikimedia Commons: Chemical Heritage Foundation

Tämän viikon perjantaina Jyväskylässä pyörähtää käyntiin uimahallissa ja kuntosalilla naistenvuoro, eli miehet kammetaan ulos liikuntapaikasta naistenvuoron alkaessa. Mutta naistenvuoro onkin paljastumassa mamuvuoroksi.

 

Naistenvuoron esitteessä lukee: ” Uima-asuksi käy tavallisen uimapuvun lisäksi burkini tai märkäpuku”. Aika yllätävä veto uimahallilta, jossa uimashortsitkin ovat olleet kielletyt. Nyt onkin sallittua sitten pulikoida kokovartalon peittävässä asussa. No, ei ole ensimmäistä kertaa kun yleisiä sääntöjä venytetään huolella silloin kun kyseessä ovat ”kunniakansalaiset”, eli maahanmuuttajat.

 

En tässä edes puutu mahdolliseen sukupuolten väliseen tasa-arvo-ongelmaan. Totean vain että kyllä pienemmistäkin epäkohdista jaksetaan numero tehdä jos sukupuolet ovat asetelmassa toisin päin.

 

Kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien tasa-arvoisen kohtelun kannalta asia kiinnosti kuitenkin sen verran, että sukelsin asiassa syvemmälle ja ajattelin kaupungin suunnalta selvittää mistä on kysymys. Selvisi että todellakin maahanmuuttajien mukaan saaminen ja ”aktivoiminen” oli taustamotiivina naistenvuoron toteutumiselle.

 

Sen lisäksi että kantasuomalaiset miehet saavat jupisten ja tukkamärkänä väistyä naistenvuoron tieltä, niin myös miesuimavalvojat joutuvat vaihtamaan työvuoronsa niin, etteivät he ole töissä naistenvuoron aikana. Lisää säätämistä ja kustannuksia?

 

Alkaa pahasti vaikuttamaan tietyn uskonnon edustajien erityiskohteluvaatimuksilta. Kyllä, näin myös täällä pakkasen ja viiman keskellä pitää saada mahdollisimman kotoinen hamam. Väliäkö sillä, että kyseessä on kuitenkin verovaroin kustannettu julkinen tila.

 

Ei ole uutta että maahanmuuttajilla on erilaisia ohituskaistoja suhteessa kantasuomalaisiin. Nyt vain Jyväskylän kaupunki on ottanut vähän hienostuneemmat keinot käyttöön ja verhonnut burkhamaisesti maahanmuuttajavuoron naistenvuoroksi. Vaikka tämän isommasta asiasta ei ole kysymys, niin kait kunnan toimielimissä rupeaa olemaan jonkinlaista käsitys siitä että jatkuvat oman kansan upottaminen alkaa nostattaa aaltoja, joten tarvitaan vähän hienostuneempia keinoja tehdä maahanmuuttajien olo kotoisammaksi.

 

Oikea tapa olisi kuitenkin kertoa maahanmuuttajille mitkä tavat meillä on Suomessa ja jos niiden mukaan ei parane toimia, niin sitten pitää otta vauhtia suomalaisista perinteistä ja kokeilla kylpemistä kotona vaikkapa saavissa.

 

Useat kunnat ja valtionjohto on kuitenkin valinnut toisen tien ja monikulttuurisuusrekan rymistellessä tätä tietä pitkin tulee väkisinkin mieleen SDP:n ex-ministerin ja - kansanedustajan Arja Alhon vastaus maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskriittisille vuodelta 2009: ” Lopettakaa nyt tuo uikuttaminen islamin hyökyaallosta ja opetelkaa uimaan! ”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Laita rätit sinäkin päälle niin pääset jonon ohi. Täytyy sopeutua tähän hulluuteen.

Toni Rintala

Rättien käyttö on kielletty hygieniasyistä. Jos sallitaan bakteerivaatteet, pitänee taas lisätä kloorin määrää tai muuta myrkkyä. Se taas vähentää uimareiden määrää, kun moni ei kestä niitä myrkkyjä.

Juha Hämäläinen

Jaa näyttää olevan sallittu joillekin muille.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Leppävaaran uimahallissa saattaa nähdä kymmenen märkäpukuun pukeutunutta kantasuomalaista uimaopettajaa.
Ja se puku ei ole ohut eikä kevyt , vaan paksu ja peittävä.
Siinä ollaan tuntikausia.
Myös uimasortsit on sallittu ja kantasuomalaisilla naisilla näkee lahkeellisia uimapukuja , jopa sellaisia, joihin kuuluu hame.

Olisiko aika lopettaa jauhaminen tästä?

Jos kankaan määrän minimointi ratkaisee vedenpuhdistusongelman, säädetään sitten puku sen mukaan. Myös kangaslaadut jne syyniin.
Kun näin ei kuitenkaan ole, tämän teeman voisi jo jättää.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Toinen ongelma on suihkussa käynti. Itse olen lopettanut jo raision uimahallin kusisessa vedessä käymisen. Kun sinne menee näkee kaiken aikaa, että monet ulkomaalaistaustaiset loiskauttavat suoraan saunasta uimaan. Varmaan osa kantiksistakin. Lapsethan tätä ovat aina tehneet. Miten toimivat ihmiset, jotka eivät uskonnollisista syistä saa alasti olla toisten näkyvillä, vaikka muut olisivat samaa sukupuolta. Saunassa lämmittelemässä uimapuvuissa. Siitä uimaan. Ei suihkuun. Ureaa eli virtsaa erittyy veteen melkoisia määriä. Jokainen uikoon missä haluaa. Minä jätän väliin. Ystäväni, joka tällaisessa laitoksessa työskentelee ja veden laatua mittailee sanoo pitäkää ainakin suunne kiinni.

Kankaan määrällä on valtava merkitys bakteerien määrään. Raisiossa tästä käytiin kipakkaa keskustelua, kun miehet ja pojat halusivat uida pidemmissä uimahousuissa 90 luvulla ollessani valtuustossa. Kyllä meille näin todistettiin ja säännöt sen mukaan tehtiin. Ei pitkälahkeisia uima-asuja. Tuskin tuo asia on mihinkään muuttunut.

Käyttäkää uimalaseja ja pitäkää suut kiinni. Itse luulin, että punoitus ja kipu johtuu kloorista. Ystäväni valisti minua. Näin ei suinkaan ole vaan tämä johtuu lisääntyneestä virtsan määrästä.

http://tieku.fi/ihminen/tasta-syysta-uima-altaasta...

Minun puolestani tehdään miesten ja naisten vuorot. Väliin yleiset vuorot. Kyllä kaikkien uimaan on päästävä. Mutta oli syytä siirtyä myös systeemiin, jossa käyttäjät makasvat kaikki kulut itse.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen Vastaus kommenttiin #43

Jp
Olenkin ihmetellyt silmieni punoitusta ja uimalasien ikkunoiden harmaantumista uintireissun jälkeen. Kiitos Jp kommentista ja linkistä.

Käyttäjän Chris-MarieRasi kuva
Chris-Marie Rasi

Eikös ne uimaopettajat ole koko ajan altaan reunalla?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Näitä vastaavia esimerkkejä "maassa vieraan maan tavalla" ja oman kulttuurin
unohtamista, jotta todellakin kutsumattomat vieraat "kotoutuvat" kertoo paljon
Suomesta. Kyllä tämä ajoittain tuntuu siltä, että poliitikot ja viranomaiset
haluavat vaihtaa kansan joksikin itämaiden tietäjien tallauskentäksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Yllättävää, että naisten uimavuoroista ja siellä käytettävistä uima-asuista pahastuu perussuomalainen mies.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Et sitten ymmärrä mistä on kysymys?
Kysymys on siitä että joillekin ryhmille annetaan "ohituskaista" sen perusteella mitä heidän mukanaan tuoma kulttuuri vaatii. Ja tämä tehdään kantaväestön kustannuksella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ja voi että, kuinka tämä persumiestä harmittaa...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En ole perussuomalainen, mutta voinen silti kertoa, mistä minä tässä pahastun. Ja se on juurikin tuo uimashortsien kielto. Eli jos uimashortsit kielletään, mutta burkiniuimapuku sallitaan, niin onhan se täysin epäjohdonmukaista.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Meille naisystävänikin kanssa monessa yleisessä saunassa järjestetään silloin tällöin näitä suomalaisesta kulttuurista poikkeavia sekasaunavuoroja, joissa käymmekin tiheästi. Kiitos niistä, vaikka normiestoiset kansalaiset eivät silloin voikaan osallistua.

Meitä suunnattomasti harmittaa tämä sukupuolisen erottelun sauna- ja pukuhuonekulttuuri. Toki sen ymmärrämme, koska monilla suomalaisilla on näitä estoja. Näitä samoja estoja kuin suomalaisilla esiintyy vielä vahvemmin arabikulttuurissa. Siksi on hyvä, että myös arabinaisille on mahdollista järjestää uimavuoroja ja opetusta. Runsaiden vesistöjen Suomessa uimataito kun on kansalaistaito.

Teemu Torssonen se on edelleen häpäksi meille suomalaisille, mutta kaikiltahan ei voi edellyttää asioiden ymmärtämistä tai edes käytöstapoja.

Käyttäjän Chris-MarieRasi kuva
Chris-Marie Rasi

Eikös sen pitänyt olla Naisten vuoro eikä arabinaisten vuoro?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kyseessähän on ns. pienten askelten taktiikka.
Meidät sopeutetaan yksi pieni asia kerrallaan islamilaiseen kulttuuriin kunnes se on niin pitkällä että paluuta ei ole.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Wellamossa siis on kevään aikana viitenä iltana naisten uimavuoro, kerrallaan kahden ja puolen tunnin ajan, jossa on järjestettyä ohjelmaa:

18.00–20.30 Kuntosalissa opastusta kuntosalilaitteiden käytössä
18.00–19.00 Uintitekniikkaopetusta nuorille ja aikuisille, 25m allas (uimataito välttämätön)
19.15–20.00 Uinnin alkeisopetusta nuorille ja aikuisille, lastenallas
19.00–19.30 Vesijumppa, monitoimiallas

Muun ajan paikka on auki kaikille:
ma klo 10.00 - 20.30 (kuntosali aukeaa klo 12.00)
ti-pe klo 6.00 - 20.30
la-su klo 10.00 - 17.30

Ai mutta hetkinen, suomalainen kulttuuri ja kanta-astujien oikeudet on loattu! Ja perus-suomalainen mies se ei saa parina perjantaina edes astua ammeeseen, puhumattakaan terassikaudesta rapeissa Marlboroshortseissaan saunottuaan niissä ensin.

Kuinka usein Torssonen käy uimassa juuri mainitussa hallissa?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Ei tässä ole kyse minun uimisesta vaan siitä että Suomeen tulijat sopeutuvat, ei toisinpäin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sinähän se olet joka tässä ei sopeudu yhteisiin sääntöihin. Tietenkin jos et käy uimassa niin eihän sinun tarvitsekaan noudattaa uimahallin sääntöjä.

Naisten uima- ja saunavuoroja, kuin myös miesten, on ollut iät ja ajat. Ymmärtääkseni noille vuoroille on tervemennyt kuka tahansa nainen, ei vain maahanmuuttaja.

Eikö niin Torssonen, että et ole koskaan käynyt ko uimahallissa perjantai-iltana klo 18 jälkeen? Jos näin on, miten sinä joudut sitten sopeutumaan tilanteeseen?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #11

Kuten sanoin, kyse ei ole yksilöperspektiivistä vaan siitä että maahanmuuttajilla on erityisvaatimuksia, mm. uimahallissa, ja näihin erityisvaatimuksiin kantaväestön tulisi sopeutua vaikka kantaväestö on omassa kotimaassaan. Mielestäni asia on toisinpäin ja maahanmuuttajien tulee sopeutuvat Suomeen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Noin rajoittuneen tyypin asettamiin ehtoihin ei kenenkään tule sopeutua. Mikset valita sukeltajien, vesipalloilijoiden tai melojien saamista uimahallivuoroista?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #12

Varmaan siksi että ne ovat suomalaisia urheiluseuroja ja Suomi on ensi sijassa suomalaisille. Lisäksi islam on Suomen lakien vastainen uskonto - miksi sille pitäisi antaa etuoikeuksia? Eihän sitä saisi edes päästää Suomeen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #87

"Lisäksi islam on Suomen lakien vastainen uskonto"

Ei ole. Suomessa on uskonnonvapaus.

"miksi sille pitäisi antaa etuoikeuksia?"

Islamilla ei ole etuoikeuksia. Etuoikeuksia on kyllä muutamalla muulla lahkolla ja niihin olisikin hyvä puuttua. Vieläkö Jehovat saa lintsata asepalveluksesta? Entäs nämä luterilaisten rahoitus meidän suomalaisten yhteisistä veroista?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomeen tulijoiden tulee sopeutua siihen, ettei Torssonen ui?

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #22

Maassa maan tavoilla myös uimahalleissa..

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #42

Hannu Töyri, käyt näköjään henkilöön menevää kampanjaa. Perätön väitteesi 5 vuorokauden sairaala-ajasta ei pidä millään tavoin paikkaansa. Lisäksi keskustelemme tässä tapauksessa uimahallin naisten vuoroista, emme taannoisesta pahoinpitelystä.

Toivon jatkossa, ettei tämän kaltaiselle kommentoinnille anneta tilaa. Mutta tätähän Perussuomalaiset rp:n puheenjohtajakin harrastaa, mikseivät muutkin hommapojat. Pitäytyisitte edes tosiasioissa!

Ilmoitan kommenttisi asiattomaksi, pyydän toimitusta poistamaan kirjoituksesi ja antamaan sinulle kommentointikiellon joksikin aikaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #47

"Ilmoitan kommenttisi asiattomaksi, pyydän toimitusta poistamaan kirjoituksesi ja antamaan sinulle kommentointikiellon joksikin aikaa."

Kun vastaukset eivät miellytä ja niissä otetaan esille henkilön aiemmatkin tekemiset, niin alkaa kunnon stasimeininki ilmiantoineen päivineen, eikä sekään vielä riitä, vaan aletaan vaatia jo vastakirjoittajan bannaamista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #47

Huomaan että kommentti on edelleen paikoillaan, joten US:n mukaan "hyväksyt lapsesi pahoinpitelyn" on ihan asia-argumentti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #74

Eikö tosiasioita saisi kertoa?

Tero Ala-Tuuhonen

Tämäkö on sitä toimivaa kotouttamista ja integroimista??? No ei ole, vaan päinvastoin. Lisäksi haluan todeta että mielestäni muslimi miehillä on äärimmäisen heikko itsetunto, kun kohtelevat naisiaan, niinkuin kohteleevat. Säälittävää!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis oikeasti.. Mulle valitettiin pentuna kun uima shortseilla yritin uida noissa uimahalleissa.. Ei saanut sit millään. (Läski kun olin pentuna, niin shortsit olisi olleet jotenkin mukavemmat). Ja syitä keksittiin vaikka minkälaisia etten voinut.. Nyt sit saa uida millä tahansa vehkeillä? Mitä ihmettä? Eikös se ollutkaan järkevää se shortejen kielto? Ja tosiaan, en muuten saanut mennä pari vuotta sittenkään. Ajattelin silloin että jos säännöt olisi muuttuneet!...

Mulle on sinänsä onko kenellä vuoro ja kenellä ei, mutta jos naurettavia sääntöjä tehdään! ( Kait niille säännöille on jokin hyg. syy?)

Niin sitten tarkoittaa että niitä noudattaa jokainen eikä vain osa ihmisistä!

Tero Ala-Tuuhonen

Tämäkö on sitä toimivaa kotouttamista ja integroimista??? No ei ole, vaan päinvastoin. Lisäksi haluan todeta että mielestäni muslimi miehillä on äärimmäisen heikko itsetunto, kun kohtelevat naisiaan, niinkuin kohteleevat. Säälittävää!

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eihän tässä ole kysymys miesten ja naisten vuoroista vaan pukeutumisesta. Miksi naisten sallitaan käyttää kokovartaloburkaa, kun miehille ei sallita edes uimashortseja vaan ainoastaan tiukkoja minikinejä?

Juha Kuittinen

Se on sitä syrjintää kantaväestöä kohtaan. Miehille olisi hyvä sallia esim. Suomiverkkarit uima-asusteeksi.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Tämän tiedätkin, mutta koska monikulttuurisuus. Burkini kuuluu toiseen kulttuuriin, tämän vuoksi erityiskohtelu on perusteltua. Näin ei tosin tulisi olla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Uimashortsit kuuluvat suomalaiseen kulttuuriin. Minä uin aina sellaisissa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toisissa paikoissa sallitaan uimashortsit, toisissa ei.
Mutta kyse ei nyt oikeasti taida olla shortseista vaan musliminaisten uimapuvuista, niiden sallimisesta tai kieltämisestä, eikö niin?

Harmittaako Raimoa että ei saa uida musliminaisten uima-asussa? Pukeutuisitko sellaiseen julkisella paikalla jos se olisi mahdollista?

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Tuleeko Jannelle hyvä mieli kun rakentelee näitä olkiukkoja? :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #34

Pitäisikö sinun Asko selittää edes itsellesi, mitä olkiukolla tarkoitetaan?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #37

Eiköhän toi kommenttisi sisältänyt parikin olkiukon rakentelua. Kunnallispolitiikkona tyylisi on outo. Pyrit lähinnä vittuilemaan ihmisille. Jos livenä olet samanlainen, niin aika erikoinen tyyppi olet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #44

Et pitänyt kommentistani? Ihan ok, en kirjoittanut sitä sinulle.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Ei taatusti harmita, en pukisi moista riepua missään tilaisuudessa. Kysymys on siitä, että peittävät uima-asut on kielletty hygieniasyistä.

Juha Kuittinen

Tasapuolinen ratkaisu tientenkin olisi, että kielletään shortsit ja burkinit.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tai sallitaan molemmat, samapa tuo, kunhan ei ole niin, että toinen on sallittu ja toinen kielletty.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minä en ole persu fani. Päin vastoin. Nyt kuitenkin persublogisti ilmi toi asian, joka pani mietityttämään. Paljon uimahallia käyttäneenä totean vaan, että eikös kyseessä ole suomalaiseen yhteiskuntaan uuden, uskonnollisiin arvoihin perustuvan yhteiskunnallisen luokan muodostamisesta? Ne joille sallitaan jotain sellaista, mikä muilta on kielletty (ne jotka joutuvat tottelemaan shortsittomuutta altaassa ja löylyhuoneessa).
Edelliseen nähden tasa-arvon nimissä vaadin, että minä voin mennä altaalle uimaan munasillani. Pitäähän minun olla sitä löylyhuoneessakin. Vastapainoksi niile käyttäjille joille vaatetus on sallittu uimahallin saunan ja altaan käyttäjille. Terveisiä Tikkurilan uimahallin käytöstä vastaaville.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Munasillaanhan sinun pitää Helsingin Yrjönkadun hallissa uidakin. Tosin miesten ja naisten vuorot ovat erikseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Helsingin Yrjönkadun uimahallissa uima-asun käyttö ei ole kielletty.

P.S. Burkinin, märkäpuvun tai kellunta-asun käytöstä ei asiakkaita toistaiseksi ole erikseen informoitu.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #38

Olet oikeassa. Puhdistuslaiteiston remontin jälkeen alastomuudestaan ahdistuneille ihmisille annettiin lupa uida uima-asussa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #57

Lupa käyttää uima-asua helpottaa julkista alastomuutta kaihtavista kulttuureista tulevien maahanmuuttajien kotoutumista.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #58

Täh? Kyllä Suomessakin kavahdetaan julkista alastomuutta. Siitähän on laissa tai ainakin kaupunkien järjestyssäännöissä määrätty sakkorangaistuksiakin.

Juha Hämäläinen

Suomalainen mies voi uida shortseissa hallissa, jos hänen uskontonsa sitä vaatii. Kertokaa tämä uimavahdille. Sanokaa, että olen uskontonne profeetta ja säännöstä ei tingitä. Ansaitsen saman kunnioituksen kuin ulkomaiset profeetat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas se nähdään mitkä asiat ovat persuille niitä ykkösasioita.

Muut puhuvat aktiivimallista ja talouspolitiikasta, mutta persuilla se tärkein asia on maahanmuuttajien uima-asut.

Ei taida jytkyä pukata. :)

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Petteri ilmoittaa meille sitten kun saa puhua muistakin asioista kuin aktiivimallista ja talouspoliitikasta. Mutta eihän Petteriä oikeasti kiinnosta aktiivimalli vaan persujen tekemiset, eiks niin? :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Mitä olen seurannut, niin Petterillä on jonkin asteinen "persupsykoosi".

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ymmärryksen puutteelle ei voi mitään.
Katso video siitä mitä islam on ja käytä muutama minuutti ajatteluun.
Tämä ”uima-asia” on niin kuin muutkin, yksi pieni askel vallan anastuksessa. En tiedä minkä ikäinen olet, enkä taida halutakaan, toivon itsesi takia että olet sen verran iäkäs että et joudu kokemaan sitä mihin tämä johtaa.
Itse olen sen verran iäkäs että tuskin joudun siihen Minulla on jälkikasvua joille en halua sitä maailmaa.
Lainaa tai osta Ari Paulowin kirja Khilafa-Valtakunta, lue se ja jatka sitten tuota islamin levittämistä, jos voit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Muut puhuvat aktiivimallista ja talouspolitiikasta"

Tämän blokipalstan tärkein ja ehdottomasti eniten kommentteja saanut keskustelu näyttäisi käsittelevän Huhtasaaren väitetystä plagioinnista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Arja Alhon kommentti on erittäin osuva, erityisesti nyt. Kärsivällisyys alkaa loppua itse kultakin, kun näistä naisten uimavuoroistakin on vouhotettu jo ainakin lähemmäs vuosikymmenen verran.

Mika Sarivaara-Satta

Siis välillä gender apartheid on hyvä, mutta toisinaan kuitenkin huono, koska kaksoisstandardi, mutta onhan kaksoisstandardi tietenkin parempi, kuin ei standardia ollenkaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saanko arvata? Nämä burkiniuimarit käy myös saunassa sama "asu" päällä, onko uimapukukangasta? Sen jälkeen myös suihkussa ja sitten uimaan?

"Peseytyminen ja hygienia
Miten sinä voit vaikuttaa allasveden puhtauteen?

Uima-asun käyttö on uimahallissa pakollista.
Suihkussa ja saunassa uimapuvun käyttö on kielletty, sillä saunassa uima-asuun tarttuu hikeä ja likaa, joka suihkusta huolimatta kulkeutuu altaaseen.
Hiusten kulkeutumista altaaseen vältetään hiusten huolellisella kastelemisella tai uimalakin käytöllä.
Mitä likaisempana uimarit tulevat altaaseen, sitä enemmän joudutaan käyttämään kemikaaleja allasveden puhdistamiseen.

Noudattamalla näitä ohjeita varmistat allasveden pysymisen puhtaana:

Uima-asun on oltava uimapukukangasta.
Peseydy huolellisesti ennen altaaseen menoa.
Suihkussa ja saunassa ollaan aina ilman uima-asua.
Hiukset on aina joko kasteltava huolellisesti tai peitettävä uimalakilla ennen altaaseen menoa, myös vesijuoksua harrastettaessa.
Pitkät hiukset pidetään kiinni.
Vältäthän hajusteiden käyttöä ennen uimaan tuloa.
Uimavaippojen käyttöä ei suositella, vaan vauvoilla suositellaan käytettävän pelkkä uima-asua. Mahdollisen vahingon sattuessa ko. allas joudutaan joka tapauksessa sulkemaan, oli vaippaa käytetty tai ei."

Ihan selvät ja yksinkertaiset säännöt ja niiden noudattamattomuus saa näinkin laajaa hyväksyntää, omituista. Ja vihreät vielä hyväksyy sen että kemikaaleja käytetään enemmän, mutta vain tässä tapauksessa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mitenkäs interseksuaaliset muslimit? Eikö heillekin pitäisi olla omia vuoroja? Sukupuolia on yli 30 myös muslimeilla.

Miten muuten uimahallin henkilökunta olettaa asiakkaan sukupuolen?

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Uimahallien shortsikielto perustuu siihen, että niistä ei voi olla varma, onko niitä käytetty urheiluhousujen tapaan punttisalilla tai vaikka edellisellä terassireissulla. Uimakäyttökiellolla ei ole mitään tekemistä kankaan määrän tai peittävyyden kanssa. Toisin sanoen shortsien hygieenisyydestä ei voida varmistua tavallisen uima-asun tapaan.

Musliminaisille tarkoitetut uima-asut on valmistettu samasta kankaasta kuin "tavallisetkin" uima-asut, eikä niitä käytetä muuten kuin uima-asun tapaan.

Myös suomalainen saa pukeutua vaikka märkäpukuun uimaan mennessään. Ja jos speedo-tyyli ei kiinnosta, on nykyään muotia (myös miehille) pukeutua puolilahkeelliseen uima-asuun.

No entäpä se päähine. Miten se eroaa (erityisesti) vanhempien naisten käyttämistä uimamyssyistä? Puhtaanapidon kannalta saattaa olla jopa hyvä, ettei pitkät hiukset pääse altaaseen tukkimaan suodattimia.

Lopuksi voisin todeta, että painavat urheilushortsit taskuineen ja löysine lahkeineen on erittäin epäkäytännöllinen ja epämukava uima-asu. Lisäksi ne voivat aiheuttaa heikon uimataidon ihmisille jopa vaaratilanteita.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mika Venäläinen: - "Musliminaisille tarkoitetut uima-asut on valmistettu samasta kankaasta kuin "tavallisetkin" uima-asut, eikä niitä käytetä muuten kuin uima-asun tapaan."

Ja tästä voidaan varmistua, miten?

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Ööö...no vaikka katsomalla tuota blogin kirjoittajan mukaan liittämää kuvaa?
Tai valmistajan sivuja googlettamalla?

Voihan se perusperttikin pitää uikkareitaan kalsareina. Ei välttämättä tunnu kivalta, mutta kuka nyt mistäkin tykkää. Toiset tykkää spandexista, toiset puuvillasta. Enkä missään tapauksessa tuomitse. Peruspertti saa tykätä tiukoista, liukkaista ja kiiltävistä alusvaatteista.

Lähtökohtaisesti kuitenkin lienee niin, että uima-asut ja alusvaatteet ovat kaksi eri asiaa.

Eipä tuo joka viikko uimahallissa nähtävä uikkarityyli paljon puheena olevasta poikkea:

http://tieku.fi/kulttuuri/urheilu/miten-uimapuku-n...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut kun näkee ihmisen märkäpuvusssa, ni se tarkoittaa heti islamisaation leviämistä. :)

Mä en voi lakata nauramasta persujen maailmankuvaa. Ihan kiva että olette olemassa, sillä todella tylsää olisi lukea vain asiapitoisia tekstejä, persujen tekstejä kun lukee, niin huumori on takuuvarmaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kunhan lakkaat nauramasta, niin kerrohan, onko hyväksyttävää jakaa uimahallivuoroja uskonnon perusteella?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onko sukupuoli (nainen) uskonto?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #56

"Onko sukupuoli (nainen) uskonto?"

Feministeille se taitaa olla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Heti kun kerrot missä uimahallissa jaotellaan ihmiset uskonnon mukaan?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #59

Ainakin Jakomäen uimahallissa on ollut "maahanmuuttajanaisten uintivuoro". Ainoa mieleentuleva selitys sille, etteivät maahanmuuttajanaiset voisi uida muiden kanssa, on islaminusko.

Arvelinkin että ritala alat tuttuun tyyliin saivartelemaan. Vastaa vain kysymykseen, että onko hyväksyttävää varata ihmisille uintivuoro, johon pääsevät vain tietyn uskonnon edustajat - olipa se käytäntöä tai ei.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Oikeastaan tarkemmin sanottuna onko hyväksyttävää että suomalainen uimahalli(kunta) muuttaa sääntöjään ja käytänteitään maahanmuuttajien uskonnon perusteella?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #67

Kannattaa tehdä kansalaisaloite, tää koskettaa jokaista kansalaista niin syvältä.

Mulle sopii kyllä, että maahanmuuttajanaisille on oma uintivuoro, jos se helpottaa.

Mä en kauheasti tästä pahastu, eikä haittaa mua yhtään.

Mutta, niinkuin sanoin siitä vaan aloitetta tekemään, niin sitten nähdään kuinka iso merkitys tälläkin asialla on.

Persuille tämä asia on elämän ja kuoleman kysymys, mutta toivottavasti nyt kuitenkin pystytte käymään uimassa.

Suosittelen avantouintia, se tekee hyvää.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Länsimaista uimapukumuotia lähimenneisyydestä, myös Suomessa.

https://www.mirrorservice.org/sites/gutenberg.org/...

Uima-asujen monimuotoisuus on siis osaksi kulttuurisille juurillemme paluuta.

Ammoisna aikoina ennen uimahalleja suomalaiset uivat meressä ja järvissämme. Uimahallien ollessa monikulttuurisuudessaan ahdistavia persulistolle, voimme heille lämpimästi suositella suomalaisen uinti- ja kylpykulttuurin juurille paluuta. Se voi myös säästää herkkää sielua muiltakin uhkilta:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/413107-k...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuskin kantasuomalaiset ovat kulttuurisen historiansa aikana koskaan halunneet uida uimahalleissa vaatteet päällä.

Ulkona käytettyinä peittävät uima-asut suojasivat ihoa ruskettumiselta, mitä pidettiin aikoinaan täällä Suomessa eräänlaisena köyhyyden ja alempaan yhteiskuntaluokkaan kuulumisen merkkinä.

Kotouttamisen ja kotoutumisen peruspilari on, että kaikilla on samat säännöt yhteiskunnassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Näinhän se onkin. Nyt on kokonaan naisille suunnattu uimavuoro, jossa pitää käyttää uimapukua. Altaassa ei käytetä shortseja tai muita (urheilu)vaatteita kuten ei uimahallissa muutenkaan. Vuoroa ei ole rajattu kulttuurin tai uskonnon perusteella. Vain sukupuoli ratkaisee.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Mielestäni ei ole turhaa nostaa esille niitä erityisoikeuksia mitä maahanmuuttajille suvaitaan suhteessa kantasuomalaisiin. Toisekseen on myös epäavointa toimintaa "markkinoida" asiaa yleisenä naistenvuorona, jos taustalla on kuitenkin maahanmuuttajavuoro burkinineen ja märkäpukuineen. Kolmanneksi näen että yhteiskuntaan sopeutumista paremminkin edistää yhteisten sääntöjen noudattamisen vaatiminen myös maahanmuuttajilta, eikä erityisvapauksien myöntäminen tai sellaisten käytänteiden luominen mitkä muutenkin edesauttavat eriytymistä.

Käyttäjän Chris-MarieRasi kuva
Chris-Marie Rasi

Jyväskylän hallinpitäjien rajoitukset ovat epäloogisia. Jos kerran on naisten vuoro, niin ei kait silloin tarvita kokonaan peittävää uima-asua? Sellaisen salliminen viskaa taas hygienian romukoppaan ja on ristiriidassa miesten shortsikiellon kanssa, kuten Torssinen sanoo. Naisten uimavuoro on jossain määrin kannatettava ajatus. Siitä voivat hyötyä myös ne naiset, jotka ei-uskonnollisista syistä eivät halua samaan altaaseen miesten kanssa.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ei todellakaan tarvitse olla persu tajutakseen, että tällaisilla
käytännöillä ja alentumalle vieraiden tossun alle - ei ole mitään
tekemistä kotoutumisen kanssa. Tämä, jos mikä on väärää viestiä
ja mallia kotoutumiseen. Maassa maan tavalla, jos ei palvelu ja
Kelakortti kelpaa - niin takaisin sinne, mistä ovat tulleet.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Aika mielenvikaista että täällä ehdotellaan että pottunokkien pitäisi ruveta käyttäytymään vieraan kulttuurin tapojen mukaan omassa maassaan ja taantua aikaan jollain täälläkin käytettiin uima"vaatteita" . Ja persut muka tärähtäneistön mielestä haluaa palata menneisyyteen :) .

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Ei muuta kuin yhteys oman kunnan terveystarkastajaan ja syynä ilmeinen uimahallin terveyssäädösten laiminlyönti.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

On yritetty antaa kuvaa, että on luotu yleinen naisten uimavuoro, johon myös nyt sitten maahanmuuttajat saavat osallistua. Tämä on väärä kuva. Naistenvuoro on tullut käytäntöön nimenomaan siksi, että maahanmuuttajat ovat mukana. Ilman maahanmuuttaja-aspektia naistenvuoroa ei todennäköisesti olisi toteutettu.

Asian todellinen tila paljastuu hyvinvointisuunnitelman kohdasta 5. Maahanmuuttajat. Kohdassa 5.5 mainitaan että toteutetaan naistenvuoro. Jokainen voi tarkistaa asian itse täältä: http://www.jyvaskyla.fi/hyvinvointikertomus/suunni...

Jos kyseessä olisi yleinen vuoro johon “sattumalta” voisivat myös maahanmuuttajat osallistua, niin miksi se on hyvinvointisuunnitelman osiossa “Maahanmuuttajat”?

Tässä nyt koetetaan vähän sumuttaa kaupunkilaisia ennen ja jälkeen asian julkitulon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siitä vaan sitten pitämään kovaa meteliä valtuustossa, sittenpähän se asia helposti järjestyy, jos asiallesi kannatusta on.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Istuin silloisen kotikuntani Kaarinan liikuntalautakunnassa vuosina 1972-1984, ja uimahalli kuului liikuntalautakunnan alaisuuteen jo noina aikoin kun mamuja ollut edes olemassa aina joku taho tai jotkut yksityishenkilöt valittivat Kaarinan uimahallin käytöstä ja käyttäytymissäännöistä. Sivistysmaassa otetaan huomioon myös vähemmistöjen tarpeet, meilä on myös kantasuomalaisten joukossa ihmisiä joiden erityistarpeet on otettava huomioon eikä kysymys ole silloin mistään "ohituskaistasta" Nämä maahanmuuttajat jotka suomalaisia uimahalleja käyttävät heistä moni on suomen passin omaavia kansalaisiamme. Sellaisia uimahallien käyttöön liittyviä sääntöjä jotka kaikkia miellyttäisi on aivan mahdotonta laatia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kersana partiossa meillä oli oma uimavuoro Kaarinan hallissa. Tytöt ja pojat mahtui silloinkin samaan altaaseen.

" Sellaisia uimahallien käyttöön liittyviä sääntöjä jotka kaikkia miellyttäisi on aivan mahdotonta laatia."

Ei kait sääntöjen kuulukkaan miellyttää kaikkia? Ne jotka ei yleisiä sääntöjä halua kunnioittaa tai noudattaa voi olla uimatta. Kaarinallakin on rantaviivaa riittävästi että jokainen voi uida omien mieluhalujensa mukaan haluamassaan asussa muita häiritsemättä tai muista häiriintymättä, meressä.

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

säälittävä kirjoitus. yhtä marginaalimielipide kuin persujen yleinenkin kannatus. pelkkää kohinaa.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

En lukenut kaikkia kommentteja läpi, mutta olisi mielenkiintoista tietää, paljonko tuollainen purkka painaa märkänä? Sopeutuminen maan tavoille on jo tärkeää, mutta eikö tuossa ole jo turvallisuudesta kysymys?! Eihän kukaan täysjärkinen normaalisti harrasta uimista vaatteet päällä. Toivottavasti ei kukaan huku!

Toimituksen poiminnat