TeemuTorssonen

Presidentinvaalien tulos on maahanmuutto- ja EU-kriittisyyden mittari

  • Ääntenlaskentaa vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Kuva Mirgon
    Ääntenlaskentaa vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Kuva Mirgon

Tämän päiväinen presidentinvaalin äänestystulos on tärkeä indikaattori myös siitä mikä on maahanmuuttokriittisen liikkeen tila Suomessa. Tämä asia nivoutuu paljon Laura Huhtasaaren kannatukseen mutta osaltaan myös Paavo Väyrysen kannatukseen.

 

Alla esittelen äänimääräkategoriat ja mitä ne kertovat maahanmuuttaja- ja EU-kriittisen liikkeen suosiosta Suomessa. Presidentinvaaleissa kansa voi suoraan äänestää ehdokasta ja hänen edustamia kantoja ilman varsinaisia puoluepoliittisia ohjelmia. Tämän vuoksi tämän päiväinen äänestystulos heijastelee hyvin myös presidenttiehdokkaiden teemojen suosiota.

 

Laura Huhtasaaren kannatus(ja osa Väyrysen kannatuksesta) 2-5% huono tulos maahanmuuttokriittisen liikkeen kannalta. Monikulttuurisuuspropaganda on tehonnut ja maahanmuuttokriittiset ovat jäämässä marginaaliin parlamentaarisesti ja ulkoparlamentaarisesti. Perussuomalaisten muutos kesän puoluekokouksen jälkeen on ollut merkityksellinen negatiivisessa mielessä maahanmuutto- ja EU-kriittiselle puolueelle.

 

Kannatus 6-10% tyydyttävä tulos. Tämä tulos on samassa haarukassa kuin perussuomalaisten tämänhetkinen kannatus. Maahanmuutto- ja EU-kriittisen liikkeen tulisi päästä vähintäänkin tähän tasoon jotta tulevaisuuden toiminnalle on jonkinlaiset menestymisen edellytykset.

Kannatus 11-16% hyvä tulos. Tämä kertoo positiivisista näkymistä tulevia eduskuntavaaleja varten. Perussuomalaisissa on potentiaalia nousta samalle tasolle maahanmuuttokriittisenä liikkeenä kun mitä useissa muissa Euroopan valtioissa.

 

Kannatus 17-25% erinomainen tulos. Tämä indikoi superjytkyä tulevissa eduskuntavaaleissa. Kansa on saanut tarpeekseen Euroopan unionin liittovaltiokehityksestä ja epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta sekä turvallisuuden heikkenemisestä. Suomalaiset tosiaankin haluavat Suomen takaisin ja perussuomalaiset on paras toteuttamaaan tämän.

 

Jälkikirjoitus. Paavo Väyrysen kannatuksen määrään heijastumista maahanmuutto- ja EU-kriittiselle liikkeelle on hankala sanoa, osaltaan merkittävästi siksi, koska Väyrysen kannatus perustuu niin useaan eri tekijään. Huhtasaaren kohdalla indikaattori maahanmuutto- ja EU-kriittisyyteen on paljon helpommin löydettävissä.

 

Kohtuu turvallisesti voidaan sanoa että 25-30% Väyrysen kannatuksesta voidaan sisällyttää yllä oleviin kategorioihin.  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Laura 5v myös on viime aikoina esittänyt valitettavan paljon venäjämielissairauden suuntaan sävyttyneitä kantoja, mikä on ihan yllättänyt yököttävästi niinkin nätin tytön suusta oksennettuna. Melkein yya-liturgiaa. Eräs valtiomiehenpuolikas sanoi joskus vielä järjissään ollessaan ennen lankeamistaan öljyputkikorruptioon lauseen jota siteeraan tähän: Mitä vikaa Natossa on?

Vastoin muita väitteitä ulkopolitiikka on käytännössä ainut ja tärkein tasavallan presidentin toimivalta-alue. Koska viimeisten gallupien perusteella näyttää varmalta, ettei julkisilta ulkopoliittisilta kannoiltaan suorasanaisin/rehellisin ehdokas Nils Torvalds voi päästä 2. kierrokselle, on syytä torpata enemmän tai vähemmän jälkisuomettuneiden/venäjämielisten kandidaattien nousu siedettävän Niinistön vakavastiotettavaksi haastajaksi. Ehdokkaiden kannatuspohjien rakennetta realistisesti analysoiden vain Haavisto ja Väyrynen voisivat selvitä toiselle kierrokselle, ja sellaisten änkyröitten näkyvä kv. esiintulo olisi maallemme todennäköisesti haitaksi ja noloa. - Vaalitaktinen muutos: nyt on fiksua äänestää Niinistö presidentiksi jo 1. kierroksella!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ei sitä voi ihan noin pelkistää. On paljon muitakin syitä miksi joku äänestäisi Lauraa tai jättäisi äänestämättä.

Lauraa voi myös äänestää perinteisten arvojen vuoksi, jos on esim. saanut tarpeekseen sukupuolineutraaliudesta tai feminismin leviämisestä yhteiskunnassa. Lauraa voi myös äänestää esim. maamiinojen palauttamisen vuoksi. Miksipä joku ei äänestäisi hänen visioiman totuuskomission vuoksi tai toisinpäin.

Kuitenkin osa saattaa jättää äänestämättä häntä siksi, että hän on nuori nainen, kreationisti, tai ei vain samaistu hänen hieman erikoiseen persoonaan.

En lähtisi vetämään kannatuksesta liian isoja johtopäätöksiä. Yksi mikä saattaa rajoittaa tällä hetkellä EU ja maahanmuuttokriittisen puolueen menestystä on se, että tutkimusten mukaan kansa on aika vankasti EU jäsenyyden puolella. EU erolla leikkiminen saattaa estää äänestyspäätöksen vaikka olisi kovinkin maahanmuuttokriittinen. Tämähän ei tarkoita sitä, että EU:sta erityisemmin tykättäisiin, vaan sitä, ettei haluta erota, koska EU nähdään jonkinlaisena turvallisuusratkaisuna Venäjän varalta.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Mainitsit olennaisia huomioita. Osaltaan nämä "x-tekijät" neuutralisoivat toisiaan niin kirjoittamani äänikategoriat voivat aika hyvinkin antaa suuntaa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Monikulttuurisuuspropaganda on tehonnut... "

Perussuomalaiset ovat toistaneet toistamasta päästyään mantraa 'kyllä kansa tietää'. Onko tämä tulkittavissa niin, että jos kansa äänestää väärin, se ei tiedäkään?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Tiedämme kansana sen minkä tiedämme(ja se voi olla aika paljonkin), mutta kukaan ei varmaan kiistä sitä, etteikö kansan mielipiteeseen voi vaikuttaa.

Markku Moilanen

Saulin suomi on menossa vauhdilla kohti liittovaltiota. Sitä paitsi Venäjä on nyt ja aina naapurimme. Parempi on vaan pitää hyvät suhteet ja tehdä kauppaa. Sauli ei yritäkkään huijata itseään työväenpresidenttinä kun ei itsekkin uskoo sen olevan totta on vain paksu vale.
Natoa emme tarvitse emmekä Saulia. Laura on ainoa oikea suunan vaihtaja suomelle. Tai olemme tässä jamassa https://yle.fi/uutiset/3-9966702

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Keskustelua EU:sta ei haluttu presidentinvaaleissa käydä vaikka aihe olisi ollut tarpeen koska mitään presidenttiä ei Suomen osavaltio enää tarvitse, jokin kuvernööri riittää. Joitakin EU:n luomia ongelmia hieman sivuutettiin mutta ei niistäkään päästy keskustelemaan.

Pekka Pylkkönen

En lähtisi pelkistämään. Vaikka laskenkin itseni maahanmuuttokriittiseksi (hyvin epärasistisin perustein), asia ei ole niin tärkeä että valitsisin ehdokkaan sillä perusteella. Sikäli kun presidentinvaalissa sillä olisi edes merkitystä. Rajojen avoimuudesta näissä vaaleissa äänestävä on ylipäätään äänestämässä omenaa kun vaaleissa on kyse näteimmän appelsiinin valinnasta.

Maahanmuutosta voi toki tulla niin tärkeä että se hallitsee äänestyspäätöstäni mutta toistaiseksi ongelmat ovat nähdäkseni niin pieniä että asiaan voi suhtautua aika maltillisesti.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Luulen että pressanvaali on ennenkaikkea henkilövaali, ja yli puoluerajojen äänestellään huoletta sopivaa ehdokasta.

Eduskuntavaaleissa tilanne on toinen, silloin puoluekuri ja oma puolue teemoineen nousee korostetusti syyksi äänestää.

Tietysti on presidentinvaaleissakin ihmisiä jotka äänestävät "oman puolueen ehdokasta"

Eduskuntavaalien työ varmaan käydään kentällä, siinä yhden ihmisen merkitys ei korostu, aate ja arvot sitäkin enemmän

Pekka Määttä

Prosentti näyttää olevan 7 ja vähän päälle. Osa Väyrysen äänistä on myös henkisesti mukana, mutta seuraavissa vaaleissa on ehkä uusi puoluekin mukana.

Toimituksen poiminnat