TeemuTorssonen

Olympialaiset Etelä-Koreassa ovat kansainvälinen häpeä

  • Boikotoi Pyeongchangin talviolympialaisia-kampanjajuliste.
    Boikotoi Pyeongchangin talviolympialaisia-kampanjajuliste.

Suomen olympiakomitean mukaan: ” Olympismi eli olympia-aate yhdistää urheilun, kulttuurin ja kasvatuksen. Sen tavoitteena on kehittää elämäntapaa, jossa ilo löytyy yrittämisestä, kasvatukselliset arvot hyvästä esimerkistä, ja jossa kunnioitetaan maailmanlaajuisia eettisiä periaatteita. ”

 

Olympia-aatteen tarkoitus on myös valjastaa urheilu palvelemaan ihmiskunnan harmonista kehittymistä ja edesauttaa rauhaisaa yhteiskuntaa sekä ihmisyyden arvoista toimintaa.

 

Valtiolle on kunnia ja arvostettu tehtävä toimia olympiakisojen isäntämaana ja samalla edustaa olympia-aatetta. Isäntämaalla tulee olla tiettyjä piirteitä ja sen täytyy olla tietyllä kehitystasolla, jotta valtio on olympiakisojen isännöimisen arvoinen.

 

Etelä-Korea ei ole olympialaisten arvoinen valtio. Etelä-Korea on maanpäällinen helvetti ihmisen parhaalle ystävälle koiralle sekä kissoille.

 

Etelä-Koreassa tapetaan äärimmäisen julmasti kiduttaen vuosittain n. 2.5 miljoonaa koiraa ja kissaa koiranlihamarkkinoiden yhteydessä. Koiria keitetään elävältä, nyljetään elävältä, poltetaan toholla ja kidutetaan sähköllä. Pihdeillä revitään kieli kivusta uikuttavan koiran suusta ja jalat hakataan murskaksi lekalla. Ruuvimeisselillä kaivetaan silmät elävän ja sidotun koiran päästä.

 

Kissoista keitetään ”terveysjuomaa” niin että kissat heitetään kiehuvaan veteen, jossa ne keittyvät hengiltä elävältä.

 

On selvää että kyse ei ole ruokakulttuurin eroista siinä mielessä että Etelä-Koreassa syötäisiin eri eläinlajia kuin Suomessa. Kyse on järjestelmällisestä, mielenvikaisesta, tarkoituksellisesta ja epäinhimillisestä kiduttamisesta.

 

Kaiken tämä Etelä-Korean hallinto antaa tapahtua hiljaisella hyväksynnällään. Koirien kiduttaminen on osa koiranlihan syöntiä. Koiranlihan syöminen on osa eteläkorealaista ruokakulttuuria. Ruokakulttuuri on osa Etelä-Korean kulttuuria. Johtopäätös: eläinten silmittömän julma kidutus on osa Etelä-Korean kulttuuria. Ja tällaisessa maassa vietämme kehityksen ja maailmanlaajuisien eettisten periaatteiden kisatapahtumaa.

 

Painajaismaista kidutusta perustellaan vanhalla myytillä, jonka mukaan liha saa hyviä ominaisuuksia jos eläin on kokenut äärimmäistä pelkoa ja kipua ennen kuolemaansa. Tämän vuoksi koiria kidutetaan toisten koirien silmien alla, jotta ne koirat jotka odottavat vapisten häntä koipien välissä vuoroaan sietämättömän tuskaiseen kidutukseen kokisivat kovaa pelkoa.

 

Ja varmasti koirat kokevatkin pelkoa, kun esimerkiksi pentu näkee kuinka koiran emon nahka revitään irti ja tuskissaan huutava nahaton ruumis roikuu lihakoukusta. Enää emokoira ei ole lämmittämässä turkillaan ja kehollaan poikastaan kylmissä Etelä-Korean öissä, vaan nuori koira tulee kokemaan saman karmaisevan kohtalon eteläkorealaisten käsissä kuin emonsa.

 

Koiratarhoja sijaitsee suhteellisen lähellä olympialaisten kisapaikkoja ja ne ovat maanpäällisiä helvettejä koirille. Jos olympialaisten kisaväki ei huutaisi ilosta ja riemusta seuratessaan kisoja, koirien tuskan ja epätoivon huudot voisivat melkeinpä kuulua kisaturistien korviin.

 

On osa sivistynyttä ja kehittynyttä valtiota ottaa huomioon eläinsuojelua. Etelä-Korea on täysin kammottava suhteessa eläinten kohteluun. Tällaista julmuutta hyväksyvälle valtiolle ei tulisi missään nimessä antaa olympiakisojen isäntämaan roolia.

 

Etelä-Korea rikkoo toiminallaan olympia-aatetta. Miljoonien eläinten julma ja sairas kiduttaminen on vastoin hyvää esimerkkiä. Koiran jalkojen katkominen ja elävältä nylkeminen ei kunnioita maailmanlaajuisia eettisiä periaatteita.

 

Muistetaan nyt alun lainaus olympia-aatteesta. Etelä-Korea ei täytä näitä olympia-aatteen kohtia. Tämän(kin) vuoksi Etelä-Korean olympiakisat ovat kansainvälinen häpeä, mitä eivät minkäänlaiset juhallisuudet ja mitalikiilto paranna.

 

ps. Lisätietoa esim. koreandogs.org (linkistä aukeaa suomenkielinen sivusto, ei sisällä raakaa materiaalia).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Toit mieliin ikävän asian, joka koskee koko Aasiaa ja kehitysmaita yleisesti. Eläinten kärsimyksille ei lotkauteta korvia. Osasyynä se, ettei niissä ihmisilläkään ole suurta arvoa, jollet ole varakas ja vallankäyttäjä.

Jos nyt loogisia ollaan niin ei meidän tule syödä lainkaan lihaa. Eli eläinten kasvattaminen ruoaksi on väärin ja lisäksi täysin tarpeetonta.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Teemu Torssonen, kiitos kun toit esille järkyttävän, ylivertaisen julman eläimiin kohdistuvan kollektiivisen kansainvälisen häpeän ja viattomiin eläimiin kohdistuvan kärsimyksen.

Kirjoitukseesi liitetty linkki on varma dokumentaatio todistaamaan Etelä-Korean sopimattomaksi Olumpialaisten isäntämaaksi ja osoittamaan kansallisesti tiedostetun joukko eläinrääkkäyksen kaikessa käsittämättömässä julmuudessaan.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Kiitos palautteesta! Etelä-Korean julmuus on täysin käsittämätöntä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin no meilläkin syödään heppoja ja poroja.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Kuten kirjoitin, kyse ei ole ruokakulttuurin eroista siinä mielessä että missä syödään mitäkin eläimiä vaan siitä että meillä ei tarkoituksenmukaisesti pyritä aiheuttamaan äärimmäistä kipua ja pelkoa hevosille ja poroille joita jotkut syövät.

Meillä on toki omat eläinsuojelulliset ongelmamme esim. tehotuotannossa, mutta emme nylje poroja elävältä, tai puhko silmiä hevosilta ennen kuin heitämme ne elävänä kiehuvaan veteen.

Ymmärrät varmaan eron? Kyse ei ole siitä yksinkertaisesta asetelmasta että "me pidämme koirista, joten älkää tekään niitä syökä". Tästä ei ole kyse siitä, vaan järjettömästä äärimmäisestä kiduttamisesta jota ei voi kuitata sillä että " te syötte poroja". Tai niin kuin eräs sadistinen kiinalainen minulle kertoi "Sinäkin syöt pupu" kun hän myönsi ettei hänelle ole ongelma ostaa ja syödä elävältä nyljettyä koiraa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #10

Kategorinen Kulttuurirelativismi on todella huono mentaliteetti tai perusta moraalille tai muuten hyvälle toiminalle. Esim. lapset ja eläimet tarvitsevat puolestapuhujansa kaikkialla, oli valtio mikä tahansa, koska itse he eivät voi omaa puoltansa pitää.

Pirre Kiuru Vastaus kommenttiin #11

Päteä voit mielestäni muualla, mutta turhilla sivistyssanoilla mennään lähinnä metsään "suuren yleisön" suhteen. Turhaa ärsyynnystä aiheuttaa, kun nyt eläinsuojelusta puhutaan. Ei tarvitse päteä, varmasti olet fiksu.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #10

Tuo "kyllähän meilläkin" -näennäisargumentti joka pahuksen asiaan on niin väsynyt, että jos joku niin sanottu vasta-argumentti olisi enää yhtään sitä väsyneempi, ei se itse asiassa olisi yhtään sen väsyneempi, koska tuon väsyneempää muka-argumentointia ei kerta kaikkiaan voi olla olemassa.

Opettele nyt hyvä ihminen lukemaan, jos sinua eläinoikeudet edes kiinnostaa sitäkään vähää, mitä jatkuva pään aukominen.

Kiitos.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #12

Persupelkurit eivät tee yhtään mitään eläinsuojelun hyväksi Suomessa. On niin helppo mouhottaa toisella puolella maailmaa olevista ongelmista, koska koko puolueen agenda on vain ja ainoastaan toisten kulttuurien kauhisteluun perustuva.

Todistakaapa Muhonen ja Torssonen, että olen väärässä: vastustakaa yhtä pontevasti ja yhtä rajuin sanakääntein parsinavetoita, turkistarhausta, metsästysrikollisuutta ja broilerikiduttamoita. En lupaa pidätellä henkeäni odotellessa.

Mutta on se kyllä aina hyvä, että eläintalouden ongelmia tuodaan esiin, koska ehkä joku aikansa kauhisteltuaan tajuaa, että periaatteessa ja usein käytännössäkin se, mitä tehdään Musteille ja mirreille Koreassa on sen omalla suomalaislautasella lojuvan raatoklöntinkin tarinaa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #15

Kerrassaan surullista, miten sokea piste persut sinulle on. Ajatuskukkanen kukoistaa jotakuinkin tällä tavalla:

1) Persu(pelkuri) kiinnittää huomiota räikeään globaalin tason eläinoikeusrikkomukseen;
2) Persu ei ole käynyt omin käsin purkamassa parsinavetoita tai saanut aikaan niitä kieltävää lakia;
3) Persu ei tee mitään eläinsuojelun hyväksi Suomessa.

Minun ei ainakaan tarvitse todistella sinulle yhtään mitään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #16

No missä ovat persujen näytöt eläinsuojelun saralla?
Eikö kansallismielisen puolueen intresseissä ole ensisijassa kotimaan asiat? Vai onko se niin, että koska jossain korealainen kaivaa meisselillä koiran silmää, niin kyllä saa Suomessa pitää ylpeänä lehmää miten tykkää?

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/kysely-hallituspu...

”Perussuomalaiset osoittautuivat kaikkein eläinsuojeluvastaisimmaksi puolueeksi.”

Käyttäjän ArjaNikali kuva
Arja Nikali Vastaus kommenttiin #17

Itselleni on ihan sama, mitä puoluetta ihminen edustaa, jos hän ajaa itsellenikin tärkeää asiaa - asia on pääasia. Tosin itsekin toivon esim. turkistarhauksen kieltämistä Suomessakin kuten onneksi on tapahtunut monessa muussa maassa. Valmisteilla oleva eläinsuojelulakikin kaipaisi parannusta. Siihen voi jokainen omalta osaltaan yrittää vaikuttaa esim. vetoamalla asiantuntijalausuntoihin tai kertomalla oma näkemyksensä esim. täällä http://mmm.fi/elainsuojelulaki (lausuntopalvelun kautta), tukemalla Animaliaa esim. näin http://animalia.fi/kertalahjoitus ym. ym. ja vaikkapa omilla ostovalinnoillaan ja mielellään kertomalla syy niihin yrityksillekin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #10

Taru, silloin kun perussuomalainen ajaa tärkeää asiaa, esim. eläinten oikeuksia, hänen kannanottoaan tulisi arvostaa, eikä vähätellä. Ollaan heidän kanssaan napit vastakkain sitten taas jossain toisessa asiassa :)

Käyttäjän ArjaNikali kuva
Arja Nikali Vastaus kommenttiin #10

"Maassa maan tavalla ..."! Jos tässä puheena olevasta asiasta kommentoi "maassa maan tavalla" on se sama kuin antaisi hyväksyntänsä ESIM. Afganistanin ja Irakin ihmisoikeustilanteelle (en tosin tietenkään tiedä, mitä sinä niistä ajattelet). Toisaalta Etelä-Koreassakaan kaikki eivät onneksi ole samaa mieltä koirien ja kissojen kohtelusta eli kuka päättää, mikä katsotaan maan tavaksi?

Jos sinä jostain syystä tekisit matkan maahan, jossa on tavallista esim. viranomaisten lahjonta, ns. toisinajattelijoiden hiljentäminen yms. ja joutuisit siellä jostain ihmeen syystä (joka ei länsimaisen oikeustajun mukaan olisi syy ollenkaan) pidätetyksi ja tuomituksi vankeuteen vuosiksi, eikö Suomen viranomaisten pitäisi tehdä hyväkseksi mitään, koska juuri siinä maassa kohtelusi on sen maan tapa? Näin ajatellen esim. Amnesty, Pelastakaa Lapset, Peta yms. järjestöt ovat pitkälti tarpeettomia.

Onneksi Suomessakin pyritään muuttamaan tämän maan toistaiseksi voimassa olevaa tapaa turkistarhauksesta ym.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jokseenkin ala-arvoinen kommentti Elkamalta. Laita se korkki jo kiinni. :)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Sori, mutta en käytä alkoholia. Voin toki laittaa ananaslimsapullon korkin kiinni jos näin haluat.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Korkkikehotus oli ymmärrettävä enemmän allegorisella tasolla, vertauskuvallisesti. Toisin sanoen pointti oli: carpe veritatem, merkityksenä lähinnä ystävällinen kehotus takaisin todellisuuteen.

Illusionistinen itseään pettävä ja vedättävä harhailu ei ole hyvä harrastus kenellekään; ei ainakaan pitkän päälle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tavallinen ihminen ei voi yleensä kovin paljon tehdä maailman vääryyksien korjaamiseksi, mutta jotain sentään. Tästä eteenpäin pistän korealaiset tuotteet boikottiin. Nestle, Teboil ja Israelin siirtokuntien tuotteet ovat jo ennestään. Ai vaikuttaako ... no varmaan ei, mutta jos muutama kymmenen miljoonaa ihmistä tekee saman, niin kyllä vaikuttaa.

Olen ilahtunut, että Henna Kajavan ohella myös Teemu Torssonen ajaa Perussuomalaisissa eläinten oikeuksia. Toivottavasti vaikuttaisivat myös koko puolueensa kantaan näissä asioissa.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Hieno juttu, boikotti on kansalaisen/kuluttajan parhaimpia vaikutuskeinoja. Kannattaa myös laittaa firmoille, esim. Suomen konttoreihin viestiä että miksi boikotoi tuotetta. Se kirpaisee yrityksiä kun kukkaroon osuu ja se saa yritykset tekemään asian eteen jotakin.

Itsekin olen vaihtanut Samsungin Sonyyn ja LG:n KIA:n jne tuotteet jäävät "hyllyille" meidän taloudessa.

Sama juttu kuin äänestyksen kanssa, oliko yhdellä äänestäjällä merkitystä Sauli Niinistön historiallisen suuressa murskatuloksessa? Yksittäisistä äänistä sekin tulos koostui...kuluttaja voi äänestää joka kerta paremman yhteiskunnan puolesta kun tekee valintoja kaupassa. Tämän voimaa ei kannata aliarvioida asiassa kuin asiassa.

Käyttäjän ElisaHanneleKissa-berg kuva
Elisa Kissa-Öberg

Teemu Torssonen, kiitos kirjoituksesta! Tämä asia on lähes vaiettu - kuten myös aikaisempien olympialaisten ja jalkapallokisojen yhteydessä (viittaan nyt lähinnä Ukrainan kiertävään koirakrematorioon).

Olympialaisten boikotomiseksi on toki kerätty adresseja somessa, mutta tosiasia kai on, että suurin osa ihmisistä haluaa sulkea silmänsä tällaisilta epäkohdilta.

Mitä tulee turkistarhaukseen Suomessa, se todella on järkyttävä epäkohta joka pitäisi lakkauttaa. En tiedä myydäänkö eläviä turkiseläimiä esim. Kiinaan rääkättäväksi enkä ole halunnut ottaa selvää asiasta.

Elkama on trolli, jonka muistan jo vuosikausien takaa. Surullista, että jonkun elämäntehtävä on vain puhua p...aa.

Toimituksen poiminnat