TeemuTorssonen

Muutamia kysymyksiä pakkopalautusten vastustajille ja arvostelijoille

  • Kuvituskuva: Ryan McGuire
    Kuvituskuva: Ryan McGuire

Eilen postasin Facebookissa liittyen lentokone-episodiin koskien pakkopalautuksia. Saamassani palautteessa minua haukuttiin, viitattiin epäinhimilliseen toimintaan yms. Onkohan nämäkään henkilöt ihan loppuun asti asiaa miettineet?


Ensiksikin mitä kompetenssia vihreiden lainsäädäntösihteerillä ja kaikilla arvostelijoilla on arvioida palautettavan henkilön taustoja ja sitä että onko palautus perusteltu vai ei? Kait maahanmuuttovirastolla tähän on enemmän tietoa, kun ovat asiaa työkseen tutkineet. Ja käytänteenä vielä on, että epäselvissä tapauksissa päätös luetaan turvapaikanhakijan eduksi.


Toisekseen pitäisikö jokaisen joka vastustaa enemmän tai vähemmän äänekkäästi palautusta antaa jäädä maahan? Hyvinkin on mahdollista että Migri tekee joskus vääränkin päätöksen palautuksen suhteen. Seuraako tästä että jokaisen joka ei halua lähteä takaisin, tulisi antaa jäädä maahan koska on mahdollisuus että ratkaisu onkin väärä vaikka asian tutkiminen viittaa toisin?


Mitä jos samaa sovelletaan vankilajärjestelmään. Voi olla että tälläkin hetkellä Suomen vankilassa istuu joku syytön, tulisiko kaikki vangit jotka eivät halua olla vankilassa päästää tällä perusteella vapaaksi? Vai onko väärä pakkopalautus aina kidutus- tai kuolemantuomio palautettavalle, jolloin ei voida ottaa mitään riskiä? Käytännössä tämä tarkoittaisi että jokainen joka ei halua lähteä, voi tällä perusteella jäädä maahan.


Tässä tilanteessa otettaisiin kaikki halukkaat sisälle jotka mahtuvat, yhtään katsomatta mitkä ovat taustat. Kuinka paljon tällaisessa tilanteessa todellista hätää kärsiviä jäisi saamatta apua?


Kolmannekseen ovatko arvostelijat koskaan miettineet sitä, että kuinka paljon varoja palaa elintasosurffareiden hakemusten ja valitusten käsittelyyn ja elämiskustannuksiin, kun nämä varat voitaisiin suunnata suoraan sinne missä avuntarvitsijoita on?


Kaikki eivät pääse lähtemään ja matkustamaan monen turvallisen maan läpi Suomeen, vaan ovat hädässä konfliktialueilla tai niiden lähellä. Miten heidän auttaminen, kun iso osa Suomessa hyysättävistä eivät ole oikean avun tarpeessa?


Neljännekseen ymmärtävätkö nämä ihmiset kuinka paljon Suomeen on tulijoita jos kaikki otetaan ja kaikki saavat jäädä. Tiedättekö mitä tämä merkitsee suomalaisen yhteiskunnalle ja elämälle?


Pakkopalautusten vastustajat, arvostelijat, palautteen antajat ym. vastaatteko näihin kysymyksiin, kiitos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sisäministeri Mykkänen totesi juuri antamassaan haastattelussa, että neljä viidestä poliisin virka-apua vaativista pakkopalautuksista ei suinkaan koske turvapaikanhakijoita.

Oli siis vain 20% todennäköisyys, että pakkopalautettu nyt yleensä oli turvapaikanhakija.

Se siitä.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Tuo ei kyllä yhtään vastannut kysymyksiini.

Toimituksen poiminnat