TeemuTorssonen

Suomen tulee varautua jopa 100 000 turvapaikanhakijaan - millä eväillä?

  • (Kuvituskuva: kalhh)
    (Kuvituskuva: kalhh)

Tuntuiko vuoden 2015 yli 30 000 Suomeen tullutta turvapaikanhakijaa ja tähän liittyen negatiiviset lieveilmiöt suurelta? Nyt suunnitellaan varautumista jopa 100 000 turvapaikanhakijaan. Aamulehti uutisoi asiasta tänään.

 

On selvää että turvapaikanhakijajärjestelmä ei ole suunniteltu massamuuttoa vastaanottavaksi. Vastaanottojärjestelmä ja yhteiskunta laajemminkaan ei ole fyysisesti, mentaalisesti ja tiedollisesti valmis tällaiseen määrään ihmisten maahantulemista.

 

” Lehdon mukaan ihmisiä voi alkaa virrata mistä suunnasta tahansa. ” Kait itsenäinen valtio pystyy tekemään muutakin, kuin vain olemaan ja toimimaan näiden ”virtojen vietävänä"?

 

Nyt tarvitaan järjestelmällisyyttä, kontrollia ja rohkeutta tehdä niin että oman kansakunnan turvallisuus ja elämäntapa säilyy.

 

Ei tähän maahan ihan miten vain pitäisi pystyä tulemaankaan ja koko turvapaikkajärjestelmä tulisi järjestää aivan uudella tavalla. Esim. jo vuonna 2015 kehittämäni malli turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen on edelleen relevantti: https://

 

Siitä olen samaa mieltä että Suomen täytyy varautua, mutta minun eväät tähän on vähän toiset:

 

1) Meillä suomalaisilla on oikeus turvalliseen ja meidän yhteiskunnan näköiseen elämään, ei monikulttuurisuusideologialle

 

2) Turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen täysremontti. Vastaanottokeskuksista liikkumisen tulee olla hyvin rajoitettua. Osaksi Suomen yhteiskuntaan ei pidä päästää henkilöitä joiden taustoista ei ole mitään tietoa. Muutaman kuukauden maassaolon jälkeen tp-hakijat laitetaan kehnoille valmiuksilla osaksi yhteiskuntaa. Tällä kerjätään verta nenästä, varsinkin kun joukossa on jihadisteja ja muita vaarallisia henkilöitä.

 

3) Elintasopakolaisuuden vetovoimatekijät pois

 

4) Toimiva rajavalvonta, itsenäiseen maahan ei tuosta vain lampsita sisään

5) Kotiuttaminen ennen kotouttamista. Kun konflikti tai muu turvapaikanhakuperuste on lakannut olemasta asian tila, niin kotouttaminen. Hienoa jos ajalla on opittu vähän suomen kieltä ja tehty työtä, mutta tämä ei automaattisesti tarkoita kansalaisuutta. Tämä on normaali asia mitä kuuluukin tehdä, ei mikään urotyö.

 

6) Kansalaisuuden saamisen kriteerit tiukemmaksi

 

7) Alusta pitäen tulijoille korostetaan meidän kulttuuria, tapoja ja normeja. Jos puuro ei maistu, niin voi olla syömättäkin

 

8) Tulijan tuet vastiikkeelisiksi. Raha ei tule taikaluukusta, vaan työstä

 

9) Laittomat heti maasta pois

 

10) Suomessa on Suomen lait, turha haaveillakaan sharia-laista. Tälle stoppi heti alkuunsa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Jos on voimaton kansa, niin pakkohan sinne on tuoda järkeä, kun oma ei riitä edes rajavalvontaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Se on jännää että työttömälle keksitään kaikenlaisia velvotteita, ja negatiivisia turhia pakotteita, joista ei ole kellekään hyötyä jotta saa rahaa SAMAN VERRAN KUIN NÄMÄ PAKOLAISET, eikä heiltä velvoiteta tekemään YHTÄÄN MITÄÄN EI EDES SUOMENKIELTÄ opiskelemaan!!! Aivan uskomatonta!

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Turvapaikanhakijoille annettavien etuuksien tulisi olla vastikkeellisia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tanskan ja Itävallan tyyliin pitäisi turvapaikanhakijoiden iPhonet ja kultakorut ottaa ensimmäisenä haltuun, ja niillä maksaa jokapäiväinen ruokansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"- Jos tarjolla olisi kaksi yhtä motivoitunutta kaveria, niin luultavasti palkkaisin suomalaisen, koska hänen kielitaitovalmiutensa ovat asiakaspalvelutyössä paremmat. Kantaväestöstä ei vain tahdo enää löytyä työntekijöitä. En edes asettaisi loppupelissä rinnakkain suomalaisia ja maahanmuuttajia. Kaikista ryhmistä löytyy huonoja ja hyviä työntekijöitä."

Ai kauhia noita maahanmuuttajia. Tulevat tänne ja luovat työpaikkoja.

https://www.iltalehti.fi/talous/201808052201111378...

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Kaikki kunnia menestyville yrittäjille kansallisuudesta riippumatta. Valitettavasti nämä positiivista mielikuvaa luovat uutisoinnit eivät korjaa faktaa, jonka mukaan maahanmuuton taloudellinen nettovaikutus Suomelle on negatiivinen.

https://www.eva.fi/tyotjatekijat/maahanmuuttajien-...

Yllä olevan Elinkeinoelämän valtuuskunnan tilaston mukaan aasialaisten, amerikkalaisten ja afrikkalaisten keskimääräinen työttömyysaste on kaikilla Suomessa yli 25 %.

Miten tämänkaltaisten tilastojen pohjalta voidaan tehdä ennustuksia maahanmuuton tuottavasta vaikutuksesta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suora lainaus linkistäsi: "Vuonna 2013 maahanmuuttajien työttömyysaste oli 25 prosenttia, kun se vielä vuonna 2000 oli 32 prosenttia." Se on siis parantunut huimasti, ja yhä paranee. Tuppaavat vaan perhanat mieluummin kantasuomalaisia työllistämään, mutta kaipa heilläkin on oikeus suosia suomalaista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuskinpa maahanmuuttoa kukaan mitenkään erityisesti kukaan toivoo ja on täysin selvää, että Suomessa elintaso laskee. Se laskee vaikka ei olisi maahanmuuttoakaan koska väestön ikääntyminen tekee tätä.

Olennaisesti maahanmuutto on valinta kysymys jossa jaetaan EU-alueelle kuormaa ettei eteläiset maat romahda, kun ei haluta takaisin äiti-Venäjän satelliittivaltioksi.

Niin tai näin mutta aina häviää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #9

Kyllä minä ainakin toivon lisää maahanmuuttoa. Eläköityvät kantikset eivät kykene nykyistä elintasoa täällä ylläpitämään. Suomeen mahtuisi helposti tuplaten ihmisiä eikä tiukkaa tekisi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

"Eläköityvät kantikset eivät kykene nykyistä elintasoa täällä ylläpitämään."

Jouni, Eikö riitä, että eläköityvät kantikset ovat luoneet nykyisen elintason?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #16

Ei. Elintaso laskee riippumatta siitä onko maahanmuuttoa vai ei. Elintason laskun väistämättömyyden kun tiedostaa, asiaa on helpompi käsitellä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #16

Riitä mihin? Minä en ole mitään elintasoa luonut, tuhlannut vain.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

Jouni, meitä on useampaan junaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Mitäs tuo pakolainen jutussa sanoikaan: "En edes asettaisi loppupelissä rinnakkain suomalaisia ja maahanmuuttajia. Kaikista ryhmistä löytyy huonoja ja hyviä työntekijöitä."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #9

Niinpä. Maahanmuuttajat elää sossun rahoilla ja vie meidän työpaikat. Eikä siinä kaikki. Nyt Venäjltä tulee myös homoja jotka vie meidän naiset.

Ilkka Huotari

Aamulehti "unohti" mainita, että skenaariossa oli myös miljoona tp-hakijaa vuodessa.

Tyypillistä valehtelua valtamedialta.

https://pbs.twimg.com/media/Dj6rl5EXoAAppPb?format...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"1) Meillä suomalaisilla on oikeus turvalliseen ja meidän yhteiskunnan näköiseen elämään, ei monikulttuurisuusideologialle"

Suomi on aina ollut monikulttuurinen, siitä saakka kun vasarakirveskulttuuri saapui tänne.

"8) Tulijan tuet vastiikkeelisiksi. Raha ei tule taikaluukusta, vaan työstä"

Tässä on haasteita kun työtä ei ole kaikille ja Suomen neropatit byrokraatit itseasiassa kieltävät työn tekemistä.

"9) Laittomat heti maasta pois"

Hyvä idea.

"10) Suomessa on Suomen lait, turha haaveillakaan sharia-laista. Tälle stoppi heti alkuunsa"

Ainoat puolueet joiden toiminta ajaa jotain sharia-lakien tapaista on kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset. Suomessa on täysin avoimet ovet nykyisen lainsäädännön vaihtamiseksi sharia laiksi koska puuttuu poliittinen tahto sekulaarisuuden vahvistamiselle ja yhteiskuntarauhan kannalta haitallisen toiminnan kuriin laittamiseksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Suunnitellaan varautumista..." Ja heti persut mesovat blogeissaan kuin olisivat jo jonossa rajan takana.
Suomessa ollaan varauduttu myös sotaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Totta tuokin. On hyvä varautua erilaisiin tulevaisuuden skenaarioihin. Toisaalta puolisen vuotta ennen 2015 kansainvaellusta tihkui julkisuuteen vähän samanlaisia tietoja. Nämä tietysti tyrmättiin silloisen hallituksen toimesta. Erittäin vahva epäilys kuitenkin jäi, ettei 2015 tapahtumat olleet mikään yllätys, vaan asiasta oli EU-tasolla jo sovittu. Toivottavasti nyt kyseessä on vain varautuminen mahdolliseen skenaarioon, eikä siihen, että sen tiedetään sen kohta tapahtuvan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ongelma lienee enemmän siinä, että tämä suunnitelma pitää lähtökohtaisesti sisällään näiden tulijoiden vastaanottamisen maahan kun järkikin sanoo, ettei missään nimessä saa päästää rajojen sisäpuolelle.

Sekin tässä huvittää, että miten mukamas täysin kaaoottista tilannetta varten voi laatia vakavalla naamalla suunnitelmia. Niiden toteuttaminen edellyttää aina, että itsellä on riittävä valta hallita tilannetta. Muutama tuhat poliisia ei riitä mihinkään kun oikein härdelliksi menee.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ongelma lienee enemmän siinä, että tämä suunnitelma pitää lähtökohtaisesti sisällään näiden tulijoiden vastaanottamisen maahan kun järkikin sanoo, ettei missään nimessä saa päästää rajojen sisäpuolelle."

Lähtökohta sisältää tuon oletuksen tai vaihtoehtoisesti pitää keskustella siitä toisesta vaihtoehdosta, että Putin huolehtii meidän rajoista.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #15

"Lähtökohta sisältää tuon oletuksen tai vaihtoehtoisesti pitää keskustella siitä toisesta vaihtoehdosta, että Putin huolehtii meidän rajoista."
-----------
Suomen kaltaisen pienen ja herkän maan on ehkäpä turha liiaksi huolehtia suurvallan tekemisistä. Mikään spekulatiivinen huoli Putiniin liittyen ei yhtä suurella varmuudella tuhoa maatamme kuin massiivinen siirtolaisvyöry kehitysmaista ja lähi-idästä.

Eihän niiden perus-ja ihmisoikeuksia pysty täyttämään vanha erkkikään!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #21

Tosiaan, nykyään Venäjältäkin tulee myös turvapaikanhakijoita. Enitenhän maahanmuuttajia on aina tullut Venäjältä ja Virosta, mutta turvapaikanhakijoita heidän joukossaan ei ole ennen ollut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #21

"Suomen kaltaisen pienen ja herkän maan on ehkäpä turha liiaksi huolehtia suurvallan tekemisistä."

Itseasiassa pitää. Suurvalta politiikka on todellisuutta. Ja pitää ymmärtää se, että imperiumeja on aina rakennettu niin että vaikutusvallan alle saatavalla alueella tai valloitettavalla alueella on hajaannusta. Siellä sitten sovitaan liittoutumia vuoroin kenenkin kanssa ja edesauttamalla hajaannusta.

Se maahanmuuttajien sietäminen on sitä, että euroopan eteläraja vuotaa, ja eteläiset valtiot ovat vaarassa romahtaa ja taakkaa halutaan jakaa tasapuolisesti ja tätä tehdään siksi, että EU ei hajoaisi. Suomen kannattaa jakaa sitä taakkaa niin, että ei itse tee enemmän kuin muut. Se olisi typerää.

EU:n hajoaminen olisi sitä, että Suomi palaisi osaksi itäblokkia, Venäjän vasalliksi ja puskurivaltioksi tai osaksi äiti-Venäjää mitä se aiemminkin oli. On ymmärrettävä, että nationalistit ovat tosiasiassa Venäjän pussiin pelaavia tyhmyreitä jotka eivät huomioi suurvaltapolitiikkaa ja sitä, että Venäjä harjoittaa jo hybridisodankäyntiä ja yrittää vaikuttaa asenteisiin ja hajoittaa EU:n yhtenäisyyttä. Tämä maahanmuutto juttu vähän semmoinen ase tässä hajaannuksen aikaansaamiseksi.

Toki minä ymmärrän sen jos ihan suoraan halutaan päättää että liitytään osaksi Venäjää niin eihän siinä sitten mitään, se on poliittinen päätös. Nationalistit vähän elättelee semmoisia suur-suomi fantasioita että meidän omilla resursseilla riittäisi rahkeet olla täysin itsenäisiä mutta sehän nyt ei tietenkään ole realistista.

Spede jo ymmärsi vääntää tästä tosiasiasta läppää: https://www.riemurasia.net/video/Ilmatilanloukkaus...

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #25

En kiellä suurvaltapolitiikan reaalisuutta. Sanon vaan, ettei Suomella ole sen suhteen minkäänlaista valtaa.

Tuo mitä esität on vain spekulaatiota; miksi asiat ovat juuri tuolla tapaa eikä toisin?

Suomella ei ole mitään velvoitetta maahanmuuttajarasitteen taakanjakoon; käytäntö on myös osoittanut, ettei meillä ole siihen edes riittävää kyvykkyyttä. Haitoista kuuluu ja pitääkin vastata juuri niiden etelävaltioiden, joiden eunukkimainen toiminta Euroopan ulkorajoilla on koko sotkun aikaansaanut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #26

"Tuo mitä esität on vain spekulaatiota; miksi asiat ovat juuri tuolla tapaa eikä toisin?

Suomella ei ole mitään velvoitetta maahanmuuttajarasitteen taakanjakoon; käytäntö on myös osoittanut, ettei meillä ole siihen edes riittävää kyvykkyyttä."

Ei sitä kyvykkyyttä ole sen paremmin muuallakaan.

Tässä on semmoinen juttu, että meidän kaikkien talous pyörii sillä, että lainataan euroja EKP:llä sekä tehdään jotain hyödyllistä jotta saadaan euroja muualta maksetaan euroilla muille että saadaan itse jotain mitä halutaan. Sama mekanismi sitten toki muuallakin.

Asiaa voi mallintaa vaikka peliteorialla, että me hyödytään mitä enemmän saadaan asioita hoidettua "kotiin päin". Eli miten hoidetaan tätä taakkaa olemalla mukana mutta ottamalla mahdollisimman vähän pakolaisia. Koska jos ei olla mukana, siitä alkaa muut unionin maat närkästyä ja voivat keksiä jotain millä rajoittaa meidän rahahanoja. Meidän talous edelleenkin pyörii sillä, että vaihdellaan ja lainaillaan niitä euroja.

"Haitoista kuuluu ja pitääkin vastata juuri niiden etelävaltioiden, joiden eunukkimainen toiminta Euroopan ulkorajoilla on koko sotkun aikaansaanut."

Siellä on semmoinen ongelma että se muuttopaine on siellä niin kova, että resurssit ovat lujilla. Meidän etu on se, että he saavat hoidettua sen ulkorajan kuntoon ja olennainen kysymys on että mitä asialle voitaisiin tehdä että se onnistuu. Tässä ollaan kuitenkin vähän niinkuin samassa veneessä.

Näistä asioista unionin maat vääntää keskenään, että mitenkäs tätä nyt hoidetaan ja päätetään taakan jaosta. Meidän pitäisi vääntää tilanne muiden unionin maiden kanssa tilanne niin, että miten me otettaisiin mahdollisimman vähän pakolaisia olemalla mukana taakanjaossa ja miten autettaisiin kusessa olevia eteläisiä valtioita saamaan rajan kuntoon.

Sitten pitäisi jotenkin keksiä miten vääntää tilanne meidän eduksi. Miten saadaan näistä työreserviä? Miten saadaan hätisteltyä ei-toivotut tyypit pois? Miten hoidetaan se että meidän sivistys ei palaa takaisin johonkin 60-luvun takapajuisuuteen? Keksittäisiinkö joku kikka millä saadaan ei-toivotut tyypit ihan itse välttämään suomea? Keksitäänkö joku juridisesti pätevä keino suosia väestöä joka sopii paremmin meidän demografialle?

Jossain määrin varmasti sekin pätee, että hyödytään vähäisestä maahanmuutosta kun jostain muualta päin fiksuimmat ja motivoituneimmat karistaa tomut jaloistaan ja tulee tänne mutta tietysti sitten kun on kansainvaellus tai joku iso määrä ihmisiä niin siinähän sitten tietysti hävitään mutta pitäisi minimoida vauriot.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #28

"Meidän pitäisi vääntää tilanne muiden unionin maiden kanssa tilanne niin, että miten me otettaisiin mahdollisimman vähän pakolaisia olemalla mukana taakanjaossa ja miten autettaisiin kusessa olevia eteläisiä valtioita saamaan rajan kuntoon."

Ai, miten? Lausutaan, ettemme tule ottamaan yhtään kappaletta. Tai vielä helpompi: jätetään menemättä kokoukseen. Etelävaltioiden on annettava tyynen rauhallisesti vaipua niin syvälle, että ne löytävät tarvittavan tahtotilan ongelman ratkaisemiseksi. Suomi ei ole Italian kanssa naimisissa, eikä italiaanoilla itselläänkään ole tällaisia kuvitelmia.

Loppujen lopuksi näytät päätyvän tilanteeseen, jossa kaikki lepää sen varassa, että maahanmuutosta jollakin ihmeen taikatempulla tehdään hyvinvoinnillinen runsauden sarvi. Käsitin kuitenkin ettet usko, et Suomen etkä muidenkaan kyvykkyyteen onnistua tässä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #29

"Ai, miten? Lausutaan, ettemme tule ottamaan yhtään kappaletta. Tai vielä helpompi: jätetään menemättä kokoukseen. Etelävaltioiden on annettava tyynen rauhallisesti vaipua niin syvälle, että ne löytävät tarvittavan tahtotilan ongelman ratkaisemiseksi. Suomi ei ole Italian kanssa naimisissa, eikä italiaanoilla itselläänkään ole tällaisia kuvitelmia. "

Unionin maat on aika pitkälle sidottu toisiinsa yhteisvaluutalla ja se on tehty ihan omasta tahdosta turvaamaan rauha.

Tässä on semmoinen ryhmäkuri juttu, että jos joku pokkuroi niin miksi sen taloutta tarvitsisi ylläpitää? Edelleenkin Suomen talous pyörii sillä että saadaan tänne euroja viemällä täältä jotain hyödykettä mistä muut maksaa ja ja ottamalla velkaa.

Siitä sitten päästään siihen, että pitäisikö meidän erota eurosta, no siitäkin voidaan keskustella toki. Eurosta eroaminen käy helpoiten maksamalla euromuotoiset velat pois, euroina. Nopeasti se kävisi tietysti eläkerahastoilla. Sitten kun on velat pois ja markka kellummassa niin huomataan, että muuta maailmaa se ei oikein kiinnosta mikä kävi jo ilmi 90-luvun alussa.

"Loppujen lopuksi näytät päätyvän tilanteeseen, jossa kaikki lepää sen varassa, että maahanmuutosta jollakin ihmeen taikatempulla tehdään hyvinvoinnillinen runsauden sarvi."

En. Minä päädyn siihen tilanteeseen, että Suomessa elintaso laskee riippumatta siitä mitä poliittisia päätöksiä tehdään. Elintaso laskee väistämättä suurimmaksi osaksi väestön ikääntymisen takia. Maahanmuutto on tähän verrattuna ihan nappikauppaa mutta se vielä tietysti lisää tätä.

Sinä nyt tunnut odottavan, että nykyinen elintaso säilyy tai kasvaisi mutta sille ei ole mitään edellytyksiä. Asiat menee helpommiksi käsitellä kun hyväksyy realiteetin elintason väistämättömästä laskusta.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #30

Elintason tulevasta laskusta olen samaa mieltä. Mutta en löydä tästä perustetta ottaa lisää elättejä Suomeen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #31

Kuten sanoin niin olennainen syy on se, että halutaan pitää länsimaiset arvomme ja siksi olemme unionissa.

Toinen vaihtoehto olisi että voidaan toki palata takaisin osaksi äiti-Venäjää vähemmistäkansana mistä alunperinkin lähdettiin ja antaa Putinin huolehtia rajoista. Se kyllä hoitaa ne, en epäile yhtään.

Risto Koivula

EU ottaa niitä hallitsemattomassi, vaikka sillä ei pitäisi olla asiassa mitään laillista tekemistä. YK ja sen valtuuttamat organiaatiot kuten Punainen risti tutkivat pakolaisuudentarpeen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pauli kirjoittaa paljon mutta asiaa.
https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/08/...

Kuka pystyy ampumaan alas noin "faktat" ?

Toimituksen poiminnat