TeemuTorssonen

Ruotsi haluaa kulttuurinsa takaisin

  • (Kuva GLady)
    (Kuva GLady)

Ruotsalaiset haluavat muutoksen epävakaaseen tilanteeseensa ja kulttuurinsa takaisin.

Tästä on kyse sunnuntain vaaleissa, joissa Ruotsidemokraatit (SD) ottivat hienon vaalivoiton kasvattaen kannatustaan 4,6 prosenttiyksikköä. Toisaalta gallupeihin nähden SD:n vaalivoitto oli odotettua pienempi.

Vaikka media on tuonut esiin SD:n menestykseen johtavia tekijöitä, ovat ne jääneet tarkoituksella pinnallisiksi. Myöskään suurimpien mediatalojen toimittajat eivät ole pystyneet selittämään SD:n vaalimenestystä kovin syvällisesti.

Mitä ruotsalaiset haluavat?

1. turvallisuutta
2. identiteettiä
3. toisenlaista maahanmuuttopolitiikkaa.

Samoista syistä johtuen Suomessa on nähtävissä samankaltainen ilmiö kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Suomi on tällä hetkellä väestön mielipide-ilmaston osalta vaa-ankieliasemassa;

Toinen osa hakeutuu ja ihailee kulttuurimarxismia, globalismia ja monikulttuurisuutta

Kun taas toisella puolella on Euroopassakin havaittu kansallismielisen merkityksellisyyden nousu.

Kansallismielisyyteen kuuluuvat sivistys, perinteet, kansallinen identiteetti, moraali, kunniallisuus, luonto ja ympäristö, eläinsuojelun kehittyminen ja ihmisenä kasvaminen sekä monia muita jopa unholaan jätettyjä asioita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minä olen tyytyväinen suomalaiseen kulttuuriin. Se on aina ollut monimuotuinen ja tulee olemaan sitä jatkossani. Ehkä tämä kumpuaa omasta suvustani, jossa on mamuja keskieuroopasta ja muualtakin päin maailmaa. Sukunihistoria on mielenkiintoinen sekoitus.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Suomalainen kulttuuri on pitkään ollut kansainvälinen, mutta se on eri asia kuin monikulttuurinen yhteiskunta, tai monikultturismi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomi ollut myös pitkään monikulttuurinen yhteiskunta. Etkö tunne Suomenhistoriaa ollenkaan?

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen Vastaus kommenttiin #4

Tunnen. En väittänyt että Suomessa ei olisi monikulttuurisia piirteitä, kirjoitin että monikulttuurisuus ei ole sama asia kuin kansainvälisyys. Nämä usein sotketaan keskenään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomalainen kulttuuri on pitkään ollut kansainvälinen, mutta se on eri asia kuin monikulttuurinen yhteiskunta, tai monikultturismi."

Suomalainen kulttuuri on nimenomaan tätä monikultturismia. Puheet kansallisesta kulttuurista ovat harhaista höpinää.

Koko monokulttuurin ajatus on jotain muuta kuin suomalaisuutta, se on tätä tällaista jonkinlaista Le'penismiä tai Trumpismia, jotka on vieraita aatteita suomalaisessa monikulttuurissa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hullun houretta koko kuvitelmasi kulttuurimarxilaisuuden palvojista ja tuo lista kansallismielisten harrastamista hyveistä.
Samoin luulosi Ruotsin tilanteesta on irrationaalinen, nätisti sanottuna. Maassa on ainakin parin sukupolven verran totuteltu muualta tulleisiin kanssasvenssoneihin ja aika hyvin onnistuttu. Joidenkin ongelmakohtien takia kukaan järkevä ruotsalainen ei ole julistamassa koko projektia peruttavaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miksi vain noin joka seitsemäs ruotsalainen haluaa takaisin jonkun kuvitellun kulttuurin ja haluavat pakottaa kaikki muutkin ruotsalaiset, siis kuusi seitsemästä ruotsalaisesta, siihen tiettyyn kuvittelemaansa ruotsalaiseen kulttuuriin.

Noin kuusi seitsemästä ruotsalaisesta ei näköjään piittaa mitäänn siitä ruotsidemokraattien kuvittelemasta mielikuvakulttuurista ja valitsevat mieluusti itse oman kulttuurinsa omien mieltymystensä mukaan ja antavat muillekin vapauden valita.

Tietenkin myös ruotsidemokraatit saavat harrastaa mitä kulttuuria itse haluavat harrastaa, mutte he eivät voi pakottaa muita siihen omaan muottiinsa.

----------------

Miksi ihmeessä nämä persumieliset puhuvat aina koko "kansasta", suomalaisista tai ruotsalaisista, kun kyse on kuitenkin pienestä vähemmistöstä, Ruotsissa ruotsidemokraateista ja Suomessa persuista.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Tämä kommentti paljastaa, että kovin syvällisellä tasolla useinkaan tätä asiaa ei osata nähdä ja käsitellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Missä se syvyys sitten oikein piilee, kun persuja on alle 10% kansasta, eikä suurin osa suomalaisista piittaa tuon taivaallista mistään syvällisistä kansallismielisistä arvoista, syövät hampurilaista ja pizzaa, kuuntelevat rokkia ja muuta kansainvälistä musiikkia, lukevat kansainvälistä kirjallisuutta, käyttävät hyväkseen kansainvälistä uutistarjontaa käyttävät kansainvälisesti markkinoituja tuotteita, pääosin ulkomaisia, valitsevat lomakohteensa eri puolilta maapalloa ja ovat muutenkin mieluimmin vapaamielisiä globalisteja kuin ahtaasti ajattelevia nurkkakuntaisia kansallismielisiä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Torssonen masturboi jo ajatuksella 175 % äänisaaliista eduskuntavaaleissa?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tämä ei ole ruotsista. Mutta kalliiksi nämä mamut käy joka maassa. Näittenkin tutkiminen että onko terroristi vai ei on maksanut jo puolimiljoonaa euroa,ja rahaa palaa vielä lisää. Tietysti tämäkin oli pölhöyttä mainita tämmöisistä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005823693.html

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tässä on siis kysymys irakilais-kaksosista ja rahaa on jo palanut mielettömät puolimilliä ja käsittely on vielä kesken

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Minulla ei ole ongelmaa allekirjoittaa että turvapaikanhakijoiden osalta joka ikinen Euroopan maa on epäonnistunut. Se on valitettava tilastollinen tosiasia. Olisi riemastuttavaa jos he integroituisivat paremmin, sillä hyväksyn riemulla ajatuksen erilaisten ihmisten yhteistyön hyvistä puolista. Jostain syystä tähän on pitänyt kuitenkin sotkea "moniarvoisuutta" (eli...tasa-arvon vastakohta?), kulttuurien eriarvoistamista, ghettoutumista ja muuta ikävää. Osa Halla-ahon argumenteista kestää erinomaisesti faktojen tarkastuksen ja ongelmat ovat selvästi tilastollisesti osoitettuja.

Okei. Teoriassa tältä pohjaltahan minähän voisin vaikka äänestää persuja. En kuitenkaan niin tee.

Nimittäin sanokaa nyt tällaiselle yksinkertaiselle tietotyöläishipille että miksi ihmeessä kritiikki maahanmuuton asianhoitoa vastaan pitää aina yhdistää homofobiaan, rokotevastaisuuteen, kreationismiin ja muuhun jotka puolestaan eivät kestä minkään asteen kriittistä tarkastelua.

Suomi on noussut osaamisella, viisaudella, tieteellä, kehityksellä. Ei se ole suomalaisen kulttuurin puolustamista vastustaa näitä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

On aika erikoista väittää, että demokraattisessa maassa vähemmistö voisi hävittää enemmistön kulttuurin. He kyllä tekevät kulttuuria rikkaammaksi tuomalla siihen oman mausteensa.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Tästä kulttuurimarxilaisuuden aivottomasta hokemisesta on tullut raitaruskeistolaisen pöljälistön väsynyt klisee, josta voisi pikku hiljaa jo yrittää päästä ylitse.

Jos te arvoisat perussuomalaiset "ajattelijat" ette ole koskaan edes avanneet yhtä ainoaa Jürgen Habermasin kirjaa, lakatkaa jo meille muille luennoimasta sosiologian frankfurtilaisesta koulukunnasta ja sen tuotannosta, asiasta josta ette oikeasti ymmärrä tipan lirun vertaa.

Jos haluatte älyllisesti sähköistää omaa taantuvaa kannattajakuntaanne, kääntäkää vaikka Gabriele D'Annunzion lyriikkaa italiasta suomeksi kalevalaiseen runomittaan muunnettuna ja sormimaaleilla kirjoitettuna.

Toimituksen poiminnat