TeemuTorssonen

Premium-tuotteiden takaa paljastui julma eläinten rääkkäys.

  • Sian tappaminen lekalla kesti n. 30 minuuttia. Kuvakaappaus Maaseudun tulevaisuuden jutun videolta(Esseeri Animali-järjestö)
    Sian tappaminen lekalla kesti n. 30 minuuttia. Kuvakaappaus Maaseudun tulevaisuuden jutun videolta(Esseeri Animali-järjestö)

Prosciutto di parma -kinkku on Suomessakin myytävä premium-tuote, mutta Maaseudun Tulevaisuuden esille nostama video osoittaa kuinka julmasti sikoja kohdellaan. Ulkomaalaisten tuotteiden alkuperäolosuhteista on hankala saada tietoa, tämänkin vuoksi tulisi pitäytyä kotimaisissa tuotteissa.

 

Huonoista olosuhteista peräisin olevien eläinperäisten tuotteiden maahantuonti tulisi kieltää. Tämä tukisi myös kotimaista tuotantoa.

 

Suomessa tulee panostaa laadukkaaseen, terveelliseen ja eläinsuojelullisesti korkeatasoiseen eläinten pitämiseen sekä ruoan tuotantoon. Tämän tulee olla tavoite. Tuottajahinta pitää saada paremmaksi ja muutenkaan tuottajia ei saa ajaa ahtaalle. Hyvinvoivat tuottajat voivat pitää parempaa huolta myös eläimistä.

 

Suomessakin on paljon parantamista tuotantoeläinten olosuhteissa, mutta laadukkaan ja eettisesti korkeatasoisen suomalaisen maatalouden tukeminen on kotimaan ja paremman eläinsuojelun puolesta toimimista. Laadukkaammaksi ja eläinsuojelullisesti paremmiksi eläinperäiset tuotteet saadaan kun eläinsuojelullisesti luomutuottannon kriteerit tulevat minimitasoksi ja mitä tuosta tasosta korkeampi niin sitä parempi.

 

Turha byrokratia muutoksen tieltä tulee saada pois. Suurista teurastamoista tulee luopua ja ne korvataan tilateurastamoilla sekä liikkuvilla teurasautoilla. Tuntevien eläinten tappaminen ei saa olla liukuhihnamaista tiukan tulostavoitteellista toimintaa. 

 

Tämä on hyvä muistaa ostoksia tehtäessä ja kulutustottumuksissa. Jokainen ostopäätös on ääni tietylle toimintatavalle. Tehotuotettu ja tehdasmaisesti teurastettu eläin ei ole koskaan eettisesti hyvä valinta.

 

Joten suomalaista tilateurastettua luomua ostoskoriin ulkomaalaisten kidutuslihojen sijaan!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Sehän on hyvä että juuri globalisaation johdosta tännekin saadaan yhä kasvavassa määrin tietoa tuottajista jotka eivät toimi vastuullisesti. Ja niistä jotka toimivat. Ilman sitä kansainvälistymistä tietoa ei tulisi. Takavuosina ei tosin tullut kotimaistenkaan tuottajien vastuullisuudesta.

Ei tilanne eroa mitenkään kotimaisten tuottajien suhteen, aina välillähän täällä tapahtuu vastaavaa.

Ulkomaalainen ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole sen enempää kidutuslihaa kuin kotimainenkaan. Kyllä ne onneksi nykyisin ovat samalla viivalla, toivottavasti samoin sanktioin.
Kotimaisuus tai muualla tuotettu kun ei enää ole mikään eettisesti tuotetun ruoan tae. Kansainvälisten sopimusten ja direktiivien ansiosta kansalaiset voivat olla varmoja että säännöt ovat samat kaikille.

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Säännöt vain ovat turhia, jos niitä ei valvota tai niiden rikkomisesta ei todellisuudessa rangaista.

Aina löytyy niitä ääri-itsekkeitä yksilöitä ja toimijoita jotka ovat valmiita takomaan rahaa tuntevien eläinten kivulla, kärsimyksellä ja tuskalla. Sairasta ja sosiopaattista itsekkyyttä.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Tomi, ei tiedon saanti voi edellyttää globalisaatiota eikä saakaan edellyttää sitä. Tietävätkö edes kiinalaiset miten heidän kansalaisiaan ja vähemmistöjään vaikkapa hiilikaivospaikkakuntien kielletyillä alueilla kohdellaan? Miten globalisaatio olisi parempi tiedonvälityksen suhteen kuin Kiinan miljardimittakaavassa tapahtuva globalismi?
Kyllä kaikki tuo julmuus voi globalismissa todennäköisesti tapahtua vain moninkertaisena, siinä ero nationalismiin. Nationalismi tarjoaa kuitenkin paremmat mahdollisuudet vaikuttaa alueellisten hankintojen eettisyyteen ja tehdä yhteistyötä muiden kansakuntien kanssa. Samoin nationalismi tarjoaa aina naapurissa mahdollisen vaihtoehdon parempaan siinä missä globalismi ei pysty tarjoamaan minkäänlaista vaihtoehtoa, jos esim. ihmisten äänivalta on viety.
Ulkomaisen kitulihan suhteen voit esittää vain toivomuksia. Sen sijaan kotimaisen suhteen voit saada mielipiteesi paljon helpommin näkyviin kotoisella kielelläsi ja lähempänä päätösvaltaa ja toimeenpanoa. Sekään ei ole tietenkään nykyisen edustuksellisen poliittisen päätöksenteon säännösviidakossa juurikaan mahdollista, mutta ehkä joskus pääsemme vielä lähemmäs suoraa demokratiaa Sveitsin tapaan tai jopa sitä parempaan.

Toimituksen poiminnat