TeemuTorssonen

Rajat kiinni -pipo päässä ei saa SAK:n ilmapalloa?

  • Kuva: Estormiz
    Kuva: Estormiz

Arvostan paljon ammattiliittojen ja niiden keskusjärjestön historiallista työtä Suomen työläisten puolesta ja varsinkin ”duunariperheen” lapsena olen siitä kiitollinen. Usea asia olisi, ja olisi ollut, paljon huonommin työläisten asemassa ilman liittojen järjestäytynyttä toimintaa.

 

Vähän kuitenkin ihmetyttää vappupäivän tapaus.

 

Sukulaiseni oli vappupäivänä lähtenyt osallistumaan SAK:n järjestämälle vappumarssille. Ennen marssin alkamista, sukulaiseni oli kysynyt SAK:n henkilöltä ilmapalloa mukaan marssille. Ilmapallonjakaja oli ojentamassa ilmapalloa, mutta sitten peruikin mainospallon ojentamisen, sanoen ”tarkemmin ajatellen en palloa sinulle annakaan koska Rajat kiinni -pipo”.

 

”Tarkemmin ajatellen” tarkoitti siis sitä, kun SAK:n henkilö oli huomannut sukulaiseni Rajat kiinni -pipon ja mahdollisesti myös Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat ry:n (Kelsu ry) -huomioliivit. Tämä oli riittävä syy, ettei 43 vuotta ammattiliittoihin, kuten PAM:iin ja JHL:ään kuulunut ja aktiivista ammattiliittotyötä tehnyt henkilö, kelvannut ilmapallon kantajaksi.

 

Sukulaiseni meni SAK:n ilmapallojakajan toiminnasta sanattomaksi ja jäi ihmettelemään tilannetta osaamatta siihen oikein reagoida.

 

Ei kai ole niin, että SAK:lle Suomen maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuva ja Suomen luonnosta välittävä suomalainen työläinen on jotenkin epäkelpo? Toivon todellakin, ettei näin ole.

 

Omien sanojensakin mukaan SAK edustaa noin miljoonaa suomalaista ja vaikuttaa oudolta, jos tähän joukkoon eivät kuulu maahanmuuttokriittiset?  Tai kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat?

 

SAK:n ammattiliitot tekivät työtä vasemmistopuolueiden vaalimenestyksen eteen. Tuntuu, että SAK:ssa ja ammattiliitoissa ei oikein ymmärretä sitä, että osa heidän jäsenistä ja esim. SDP:n kannattajista haluaa myös tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, koska löysä maahanmuuttopolitiikka mm. synnyttää halpatyövoimaa ja sitä kautta – oikeistolle mieluisat – työnantajan markkinat. Myös Suomen turvallisuus huolettaa näitä ihmisiä.

Eikö tätä ymmärretä edes nyt vaalien jälkeen, kun SDP:n vaalivoitto tuli vain 0.2% ja yhden paikan erolla toiseksi tulleeseen puolueeseen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Oikea päätös SAK:n ilmapallonjakajalta. Pipo ei ollut kommunistisen manifestin kuuluisan kehoituksen mukainen "Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!"

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Ajatteliko Karl Marx, että myös muslimiproletaarit liittyisivät yhteen toisten proletaarien kanssa pysyen muslimeina ja suvaiten ateistiproletaareja?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Marx ei pitänyt uskonnoista, mutta sekularistinen sosialismi on suosittua arabien keskuudessa. Tosin arabisosialismi on kärsinyt pahasti Husseinin ja Gaddafin teloitusten takia.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Oliko kyseessä heliumtäytteinen ilmapallo? Vastustan sellaisten jakamista. http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Verovapaalla on vapaus valita.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tainnut olla SAK:n linjaus. Joku ilmapallonjakaja oivalsi, ettei rajat kiinni foliopipo ja SAK:n halu saada maahanmuuttajaduunaritkin järjestäytymään oikein rimmaa yhteen. Kaveri pitäisi varmaan palkita hoksottimistaan. Onko tuo foliohattuilu teillä oikein sukurasite?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat ry."

Kaikkea sitä...

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Ammattiliittojen toiminta on vaivannut jo pidemmän aikaa. Eduskuntavaalien alla sähköpostiin tärähti ay-liikkeen vaalitiedote, jossa oli esillä 9 eduskuntapuolueen ehdokkaat. Todellisuudessa eduskuntapuolueita oli 10 ja jostain käsittämättömästä syystä yksi niistä oli jätetty mainoksesta pois.

Edellisessä liiton lehdessä oli myös uutinen, jonka mukaan EU tuo duunarille turvaa. Jokainen halpatyövoiman kanssa kilpailemaan joutunut duunari tietää, että totuus on aivan toinen.

Jos ay-liikkeen linja jatkuu tällaisena, niin ainakin itse taidan pikapuolin siirtää jäsenyyteni pois ammattiliitosta Loimaan kassaan. Miksi maksaisin turhasta ay-liikkeelle, jos se ei aja jäsentensä asiaa, vaan toimii vihervasemmiston käsikassarana?

Toimituksen poiminnat