TeemuTorssonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Etelä-Korea

Olympialaiset ohi – Alkaako sota?

Vain muutaman vuoden kuluttua Saksassa 1936 järjestetyistä kesä- ja talviolympialaisista oli Euroopassa täysi rähinä päällä. Sarajevon vuoden 1984 talviolympialaisia puolestaan seurasi verinen Bosnian-Hertsegovinan sota, jota käytiin Jugoslavian entisen liittovaltion alueella ja jossa nähtiin keskitysleirejä sekä kansanmurha. Lähes välittömästi Sotšin talviolympialaisten jälkeen vuonna 2014 Venäjä puolestaan miehitti Krimin alueen ja aloitti sotatoimet Itä-Ukrainan alueella.

Olympialaiset Etelä-Koreassa ovat kansainvälinen häpeä

Suomen olympiakomitean mukaan: ” Olympismi eli olympia-aate yhdistää urheilun, kulttuurin ja kasvatuksen. Sen tavoitteena on kehittää elämäntapaa, jossa ilo löytyy yrittämisestä, kasvatukselliset arvot hyvästä esimerkistä, ja jossa kunnioitetaan maailmanlaajuisia eettisiä periaatteita. ”

 

Mullistavaa lääketieteellistä taitoa Etelä-Koreasta

Englantilainen laatulehti The Daily Star et al tietävät kertoa, että Eteläkorealaisen Chungnam:n valtionyliopiston professori Cho Dong-uk on pystynyt diagnosoimaan Korean demokraattisen kansantasavallan Työväen puolueen puheenjohtajan Kim Jong-un:n munuaiset hänen uudenvuodenpuhettaan analysoimalla.

Salaseura johtaa Etelä-Koreaa

Etelä-Koreassa on käynnissä suuri poliittinen skandaali ja massiiviset mielenosoitukset.

Etelä-Korean presidentin epäillään toimivan "8 Goddesses" nimisen kultin kätyrinä. Hänen epäillään esim. antaneen heille pääsyn valtion salaisiin tietoihin, valinneen kultille uskollisia alaisia hallinnon eri aloihin sekä antaneen kultin vaikuttaa rankasti maan lainsäädäntöön ja poliittisiin linjoihin. 

Eilen järjestettiin pääkaupungissa massiivinen arviolta 170,000 hengen mielenosoitus, jossa vaadittiin presidentin eroa ja rikossyytteitä.

Koira, ihmisen paras ystävä on petetty ihmisen toimesta

Huomenna sunnuntaina pidetään Helsingissä Narinkkatorilla (alk. klo 12.00) mielenosoitus koirien ja kissojen julmaa kiduttamista vastaan liittyen Aasian koiranlihamarkkinoihin varsinkin Etelä-Koreassa ja Kiinassa. Koiranlihamarkkinoissa kysymys ei ole vain ruokakulttuurista ja eläinten tappamisesta ruoaksi, vaan eläimiä tietentahtoen kidutetaan mitä julmimmilla ja painajaismaisimmilla tavoilla. Koirien ennen kuolemaa kokeman voimakkaan pelon ja kivun nähdään myytin mukaan vaikuttavan positiivisesti syötävään lihaan.

Robottitakseja ja maglev-ratikoita

Kuten olette saaneet lehtien sivuilta lukea, liikenne- ja viestintävaliokunnan delegaatio teki valiokuntamatkan Etelä-Korean Souliin ja Busaniin sekä Japanin Tokioon. Liikenteen ja viestinnän tekniikka, rakenteet ja liiketoimintamallit muuttuvat lähivuosina nopeasti, ja Etelä-Korea ja Japani ovat viime vuosina investoineet näiden kysymysten tutkimukseen ja palvelukehitykseen suuria summia.

Pohjois-Korea testannut mannertenvälisen ohjuksen moottoria?

Kommunistinen Pohjois-Kotea väittää testanneensa menestyksellisesti mannertenvälisen ohjuksen moottoria. Samanaikaisesti maan viimeinen liittolainen terävöittää kieltään Pohjois-Koreaa vastaan. Testistä kertoo eleläkorealainen uutistoimisto Youhan siteeraten pohjoiskorealaista KCNA-uutistoimistoa. Testin järjesti ja sitä johti itse Kim Jong-un. Ohjus läpäisi KCNA:n mukaan kaikki testin vaatimukset. Nyt maa tavoittaa mannertenvälisillä ohjuksilla Yhdysvallat ja muut maapallon osat, siteerasi KCNA vationpäämies Kimiä.

Epäinhimillinen riistotalous

Etelä-Korean 50-miljoonaisesta väestöstä 10 % on katolisia ja määrä on kasvussa. Vuonna 1980 katolisia oli 1,3 miljoonaa ja viime vuonna 5,4 miljoonaa.

Koreaa koulutusta

4.8. HS    Eteläkorelainen asiantuntija: Pisa-menestyjä Etelä-Korea "orjuuttaa koululaiset"

Etelä-Korea on kärkisijoilla maailman Pisa-tuloksissa, mutta koko menestyksekäs koulutusjärjestelmä perustuu lasten kaltoin kohteluun. Näin kirjoittaa amerikkalaisen Yalen yliopiston entinen opettaja, eteläkorealainen Se-Woong Koo The New York Times-lehdessä.

Venäjä rakentamassa energiariippuvuutta itsestään

Venäjän parlamentin alahuone on päättänyt antaa Pohjois-Korealle lähes kymmenen miljardin dollarin velat anteeksi. Vastineeksi Venäjä odottaa Pohjois-Korealta lupaa kaasuputken rakentamiseen maan halki Etelä-Koreaan.

Venäjä on antanut velkoja anteeksi lukuisille köyhille Neuvostoajan liittolaisilleen. Pohjois-Korean lisäksi muun muassa Kuuban neuvostovelkoja on pyyhitty pois. Venäjän duuma päätti perjantaina ratifioida vuonna 2012 laaditun sopimuksen Pohjois-Korean velkasumman pois kuittaamiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä