TeemuTorssonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Muu sosiaaliturva

Eriskummallinen karkkiraha?

11.10.2016 mediassa uutisoitiin, kuinka sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on jakanut 1,1 miljoonaa euroa erityisen tuen tarpeessa oleville ihmisille.

 

Totuus Venäjän ja Suomen suhteista

Länsimaiden  yritys eristää Venäjää muistuttaa yhä selvemmin Mikkelin panttivankidraamaa 1986. Tosin on selvää. ettei Venäjä räjäytä itseään paetakseen "ylös" vaan raivaa muuten tiensä ulos saartorenkaasta.

 

Suomen sosiaaliturva passivoi jopa kiinalaisen

Opiskelujeni  kautta olen tutustunut myös kiinalaisiin  maahanmuuttajiin.  Eräs tuttavani opiskelee Jyväskylän yliopistossa ja koska hänellä on oleskelulupa Suomessa, hänen puolisonsa on oikeutettu tulemaan Kiinasta Suomeen.  Puolison oli myös tarkoitus opiskella Suomessa,  mutta hän ei saanut opiskelupaikkaa. Sen sijaan hän sai luvan oleskella Suomessa ja näin oikeuden suomalaiseen sosiaaliturvaan.

Kansalaispalkka, perustulo ja perustili samaa hömppää eri paketeissa

Nykyisen hallituksen ohjelmaan on kirjattu perustulon kokeilu. Saa nähdä milloin se alkaa, vai jääkö hanke vain juhlapuheiksi. Demareilla tai ainakin osalla heistä oli aikoinaan tavoitteena kansalaispalkka. Se on hautautunut hiljaisuuteen. Nyt Lepomäki kauppaa Kokoomuksen ideaa perustilistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä