TeemuTorssonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Omakotitalo

Suomalainen ja asuminen

Osaatko elää ja annatko muidenkin elää?

Talvella huomasin, että kehitysvammainen poikani ei mennyt enää kadunvarteen odottamaan koulutaksia aamuisin, vaan jäi kotinsa ulko-oven läheisyyteen seisomaan selkä kadulle päin. Kysyin häneltä: "Mikset mene

Mamuille verorahoilla tila jossa on 120m² omakotitalo ja 2000m² tontti

Aiemmin on uutisoitu kuinka turvapaikanhakijoita on majoitettu vastaanottopaikoiksi muutettuihin kylpylöihin ja hotelleihin. Nämä uutiset ovat herättäneet kysymyksen reiluudesta. Milloin ahdingossa olevia suomalaisia on majoitettu kylpylähotelliin? On kerrottu että kylpylä- ja hotelliratkaisut ovat vain väliaikaisia.

Onko Suomessa enää vapaata metsää?

Sellainen kysymys, vaikka tarvei ei ole nyt akuutti, mutta mistä saa ostaa ns. "vapaata mettää" - eli tontin, jolla ei ole mitään kaavaa, ja jolla saa vapaasti muokata ja rakentaa sydämensä kyllyydestä? Olen jotenkin yllättynyt, että sellaista konseptia ei ole edes pikkukylissä, joissa on muuttotappiota, sillä kyllä minä voisin joskus harkita pöndellekin menoa, mutta vain jos pääsisin irti kaavoista ja rakennusluvista, että elämä olisi mahdollisimman vapaata ja... hauskaa.

Omakotitalon hinta Uudellamaalla

On ollut puhetta omakotitalon hinnasta ja erityisesti Uudenmaan maakunnan alueella.

 

Omakotitalojen hintahaitari on varsin laaja  riippuen asunnon sijannista, sen huonemäärästä ja lattiapinta-alasta, tontin koosta ja sen omistussuhteesta, talon rakentamisvuodesta, korjaustarpeista, pankin asettamista lainaehdoista jne. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä