TeemuTorssonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Osa-aikainen työ

Määräaikaiset työsopimukset eivät mahdu takaisinottovelvollisuuden yhtälöön

 

yesNyt kovalla tohinalla yritetään ratkaista tätä käsillä olevaa irtisanomislakikiistaa määräaikaisten sopimusten kautta, mutta tulee myös muistaa, että meillä on tällä hetkellä voimassa melkoinen Rubikin kuutio:

 

Työnantajan takaisinottovelvollisuus

Tasa-arvoa työelämässä?

Hallitus on pitkään jo rummuttanut sen puolesta että nyt on syytä keskittää rahaa ja tukea yrityksiin jotta Suomi saadaan nousuun ja työllisyys kasvamaan. Tähänhän se Kikykin perustui, leikataan toisilta jotta voidaan siirtää mm. juuri yrityksille rahaa jotta ne voisivat palkata lisää henkilökuntaa. Näin piti tulla lisää työpaikkoja, lisää vientiä, lisää hyvinvointia. Kaikille meille parempaa tulevaisuutta.

Työntekijä on palkkansa ansainnut myös Stockmannilla

Tampereen Stockmann on käyttänyt Hullujen Päivien aikaan jo vuosia talkootyöläisiä. Viime viikolla PAM tiedotti, ettei hyväksy talkootyövoiman käyttöä yrityksessä. Osa-aikaisille ei ole tarjottu lisätunteja, kun talkootyöläisiä on käytetty mieluimmin työvoimana. Stockmann vetoaa lakiin, mutta unohtaa samalla työelämän perussäännöt. Yhteiskunnan perussäännöt.

Eettisistä ja epäeettisistä työurien pidentämistavoista

Työurien pidentäminen on katkeransuloinen termi, koska se voi tarkoittaa puhujasta riippuen niin montaa erilaista asiaa. Jakaisin työurien pidentämistavoitteet ja keinot karkeasti kahteen koriin, joista ensimmäinen ryhmä koostuu mielestäni eettisistä työurien pidentämiskeinoista ja jälkimmäinen epäeettisistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä