TeemuTorssonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsin maahanmuuttopolitiikka

Ruotsi haluaa kulttuurinsa takaisin

Ruotsalaiset haluavat muutoksen epävakaaseen tilanteeseensa ja kulttuurinsa takaisin.

Tästä on kyse sunnuntain vaaleissa, joissa Ruotsidemokraatit (SD) ottivat hienon vaalivoiton kasvattaen kannatustaan 4,6 prosenttiyksikköä. Toisaalta gallupeihin nähden SD:n vaalivoitto oli odotettua pienempi.

Vaikka media on tuonut esiin SD:n menestykseen johtavia tekijöitä, ovat ne jääneet tarkoituksella pinnallisiksi. Myöskään suurimpien mediatalojen toimittajat eivät ole pystyneet selittämään SD:n vaalimenestystä kovin syvällisesti.

Mitä ruotsalaiset haluavat?

Pääministeri Sipilän ristiriitaiset lausumat ja turvapaikkapolitiikka

On hyvin vaikea saada selkoa Suomen tämän hetkisestä maahanmuuttopolitiikasta koskien lähinnä turvapaikkapolitiikkaa ja varsinkin kun huomioi pääministeri Sipilän kannanotot julkisuudessa.  Milloin hän on todennut suuren määrän turvapaikanhakijoista olevan liikkeellä muilla perustein kuin mihin kansainvälisten pakolaissopimukset velvoittavat.  Toki tuo on osoitettu todeksi hyväksyttyjen turvapaikkahakemusten lukumäärillä jäsenmaissa siihen nähden kuinka paljon on kaiken kaikkiaan hakemuksia jtetty.  Hakemuksia on jätetty useisiin jäsenmaihin, kun yhdestä ei hyväksyntää ole ir

Ruotsin identiteettikriisi ja Malmö

Ruotsi on selvästi identiteettikriisissä. Maa on ollut esimerkillinen siitä, miten humanismi pitää toteuttaa yhteiskunnassa, ja on ottanut maahan ennätyksellisen paljon pakolaisia ja siirtolaisia, ja on ollut ylpeä siitä - ehkä vähän ylimielinenkin, joku voisi sanoa.

Lähiöitä on itsenäistymässä Ruotsista

Raportin mukaan Ruotsissa on 15 aluetta, missä poliisin on vaikea tai mahdoton toimia. Alueilla rikokset sovitaan ryhmien ja perheiden kesken. Voi myös kysyä, mikä asema sharialla on lakina, varmasti merkittävä vähintäänkin epävirallisena tapana, kuten poliisien raportti viittaa.

 

Ruotsissako tilanne täysin hallinnassa?

Kotimaamme maahanmuuttoon pureutuessa on muutamasta syystä olennaista käyttää vertailukohtana länsinaapuriamme Ruotsia. Myönteisesti kaikenlaista maahanmuuttoa kohtaan suhtautuvien mielestä varsinkin Ruotsi on (humanitaarinen) priimusesimerkki, joka kykenee kotouttamaan minkä tahansa määrän pakolaisia ja vieläpä kääntämään tämän taloudelliseksi edukseen. Tämän johdosta sen harjoittamaa politiikkaa tulisi seurata tarkoin ja oppia ottaen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä