TeemuTorssonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Luonnonvalinta

”Vahvemman laki” – onko sitä, ja miten se keksittiin?

Mitä merkitsee vahvemman laki, ihmisen keksimänä, mutta luonnon käyttämänä keinona ylläpitää lajivahvuutta. Muussa eläinkunnassa jollain lailla vajaa ja puolustuskyvytön tulee liki aina syödyksi, vahvemman eduksi.

Elämä

Elämä näyttää pyrkivän johonkin. Tätä kutsutaan teleonomiaksi. Teleonomia on osa elämän määritelmää, ilman sitä emme erota elävää elottomasta. En kuitenkaan usko erityisiin teleologisiin lakeihin tai finaalisiin syihin. Kyse on vain säilymisestä.

Elämän kokonaisuus monimutkaistuu välttämättä. Välttämättömyyden selittää säilymispyrkimys, kamppailu entropiaa vastaan.

Evoluutiolla ei selitetä. Evoluutio on. Evoluutiota selitetään. Hedelmällisesti sattumalla ja luonnonlaeilla tai hedelmättömästi suunnittelijan oikuilla.

Työttömällä ei ole varaa elää vanhaksi

Hesarilta pääsi karkuun artikkeli "Työttömällä ei ole varaa elää vanhaksi", jossa nimimerkki Eutanasiaa odotellessa kertoo, että neljännen tutkinnon hankkiminen ei motivoi, koska se huonontaisi työllistymismahdollisuuksia. Kirjoittajan suurin synti on hänen ikänsä, jota on päässyt kertymään yli 50 vuotta.

Häväistys luonnonvalintaa kohtaan!

Suku jatkuu naaraasta ja uroksesta, siis miehestä ja naisesta. Näin on vuosimiljoonainen evoluutio ja luonnonvalinta halunnut sen menevän 1], jo silloin, kun ihmisestä ja edes sen hajusta ei ollut tietoakaan. Nyt modernin vasurit ja cityvihreät kohkaavat jopa homojen ja lesbojen adoptio-oikeudesta.

Puoluepolitiikka kärsii uskottavuusongelmasta, protestiliikkeet nousussa

EuObserver-sivusto kertoo Euroopan laajuisten protestiliikkeiden olevan leviämässä. Yhä useammat ihmiset hylkäävät puoluepolitiikan (=edustuksellinen demokratia) totaalisen toimimattomana, ja etsivät uusia hallintomalleja.

Luonnonvalinta ja mutaatiot eivät ole evoluutiota

EVOLUUTIOTEORIA

Evoluutioteoria perustuu hypoteesiin (oletukseen) että kaikki nykyiset eliöt ovat kehittyneet "evoluution" kautta yksisoluisista alkueläimistä. Evoluutioteorian hypoteettinen "evoluutio" on siis informaatiota kehittävä prosessi sillä yksisoluiset alkueläimet eivät omaa informaatiota esimerkiksi ihmiseen. Luonnonvalintaa sekä mutaatioita pidetään tämän hypoteettisen evoluution "moottoreina". Joten todellinen kysymys kuuluukin: mahdollistaako luonnonvalinta sekä mutaatiot informaation kehittymisen?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä